Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a anunţat, luni, decizia luată împreună cu Alteţa Sa Regală Principele Radu de a acorda "personal", începând cu 2015, burse anuale pentru studenţi români, la instituţii de învăţământ superior din Bucureşti şi de la Chişinău, informează Agerpres.

"În Săptămâna Patimilor, gândurile noastre se îndreaptă către strămoşii noştri, cei care au fondat România modernă. Cu exemplul lor în minte, sunt mândră să vă anunţ că Principele Radu şi cu mine am luat o hotărâre. Începând din 2015 vom oferi personal, an de an, patru burse pentru studenţii români. Două la Bucureşti, 'Bursa Regele Carol I' şi 'Bursa Regina Elisabeta', la Academia de Studii Economice, şi două la Chişinău. 'Bursa Regele Ferdinand' şi 'Bursa Regina Maria', la Universitatea Academiei Moldovei", a spus Alteţa Sa Regală, cu ocazia lansării, la Palatul Elisabeta, de către producătorul de ciocolată Kandia Dulce, a unor noi tablete de ciocolată sub brandul 'Kandia Regal'.

Principesa Margareta şi-a exprimat speranţa că noul brand va putea sprijini produsele de marcă românească.

"Sperăm ca ciocolata regală să ajute produsele de marcă românească să se aşeze alături de marile nume europene din lume. Ciocolata este un produs iubit de toate vârstele, de oamenii din toată lumea. Unele state europene şi-au creat o parte a brandului de ţară prin renumele, vechi de secole, al ciocolatei lor. În România, de mai bine de o sută douăzeci de ani, Casa Regală a încurajat producţia naţională de ciocolată. Fiecare generaţie, de la Regele Carol I şi Regina Elisabeta încoace, şi-a legat numele de ciocolata românească. A existat chiar o fabrică de ciocolată Regina Maria, fondată în anul 1919", a arătat Alteţa Sa Regală.

Noua gamă de produse este disponibilă pe piaţă începând din această săptămână şi include ciocolata cu lapte 'Alteţa Sa Regală Principesa Margareta', ciocolata amăruie, cu 55% cacao, 'Alteţa Sa Regală Principele Radu' şi ciocolata amăruie 'Castelul Peleş', cu o compoziţie de 75% cacao.