Mai mulţi elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” din Cluj trebuie să dea explicaţii unei comisii speciale după ce au fost acuzaţi că îşi bat joc de o parte din profesorii lor şi postează fotografii „amuzante” pe un grup privat de Facebook. Potrivit jurnaliştilor de la stiridecluj.ro, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus, a declarat că a fost analizat deja acest grup virtual de pe Facebook.

„Nu mai este vorba despre un grup privat, pentru că sunt circa 600 – 700 de membri. Este o anchetă în derulare, care va stabili dacă fotografiile şi filmele postate s-au realizat în timpul orelor, ceea ce este interzis prin regulament. Cred că este un fel de glumă între elevi, dar este posibil să fi fost depăşite limitele”, a declarat Valenti Cuibus, pentru stiridecluj.ro.

Un elev le-a declarat jurnaliştilor clujeni că zeci de elevi sunt chemaţi să dea explicaţii la comisia liceului.

„Sunt un simplu elev al Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai”, un liceu cu renume, în care an de an promovabilitatea la examenul de Bacalaureat este de 100%. Ce se întâmplă în acest liceu, însă, este cu totul diferit.

Datorită unui simplu grup secret, creat pe Facebook, un grup în care elevii postează poze amuzante cu profesori, un pamflet putem spune. Din această cauza, zeci de elevi sunt chemaţi de o anumită comisie a şcolii, iar câţiva sunt chiar daţi în judecată de anumiţi profesori pentru unele postări. Vreau să ştie lumea ce se întâmplă la acest liceu, în care pentru o acţiune nevinovată putem primi sancţiuni foarte drastice”, a declarat elevul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.