Fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, dar şi fostul şef de la Interne, Radu Stroe vor fi audiaţi în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, anunţă Digi24.ro.

Tot în această anchetă procurorii l-au citat şi pe actualul şef al STS, Marcel Opriş. În tragedia produsă la sfârşitului ianuarie au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, iar alţi patru medici şi copilotul au fost răniţi.
Este un pas important pe care procurorii militari îl fac în această anchetă prin citarea tuturor persoanelor implicate de la vârful instituţiilor statului.

Aceste persoane au calitate de martor în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi vor fi nevoite să dea explicaţii în legătură cu gestionarea crizei din luna ianuarie. La audieri va mai sosi şi Ioan Burlui, fostul şef la Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, instituţia care s-a ocupat la vremea respectivă de operaţiunile de căutare şi salvare.

În acest dosar s-a început urmărirea penală doar pentru fapte, infracţiuni ce privesc uciderea din culpă şi vătămarea corporală gravă.