Alerta pentru părinţi! Un medicament frecvent prescris copiilor a fost retras de pe piata.  Se vinde sub numele de Debridat si este, conform prospectului, un medicament care corectează tulburările tranzitului gastrointestinal.

Farmaciile au fost informate de catre deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, PFIZER EUROPE MA EEIG,  ca sunt şanse de prezenta a unui corp străin într-unul/mai multe flacoane, motiv pentru care se retrag pentru siguranţă toate loturile. Vor lipsi probabil pana în luna februarie.

Potrivit prospectului, Debridat conţine ca substanţă activă maleat de trimebutină şi este un medicament care reface motilitatea fiziologică (proprietate a unor organe cu musculatura netedă de a efectua mişcări de contracţie şi de relaxare) în cazul bolilor digestive funcţionale legate de tulburări de motilitate. Debridat este folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcţionale gastrointestinale şi biliare, în special în cazul durerilor şi crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.