Mii de familii din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Vâlcea nu au curent electric, din cauza copacilor căzuţi sau a firelor rupte sub greutatea zăpezii şi a depunerilor de polei. Mai multe echipe ale companiei de electricitate sunt la faţa locului pentru remedierea avariilor.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în judeţul Prahova, unde peste 5.700 de familii nu au curent electric. Potrivit prefectului judeţului, Rodica Paraschiv, mai multe echipe de la compania de electricitate lucrează aproape în toate zonele unde există pene de curent, însă nu este exclus să apară probleme şi în alte părţi având în vedere că arborii îngheţaţi pot cădea oricând peste cablurile de electricitate.

Şi în judeţul Dâmboviţa sunt probleme. Peste 600 de familii stau, încă de aseară, pe întuneric. Remedierea defecţiunilor se face cu greutate, având în vedere că satele cu probleme sunt izolate iar accesul se face prin pădure.

La ora actuală, echipele de la compania de electricitate intervin şi în judeţul Vâlcea. Şi aici mai multe familii au rămas fără curent din cauza vremii, a declarat pentru Digi24 prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu.

SURSA: Digi24.ro