Meteorologii spun că, în prima parte a lunii decembrie, vor fi înregistrate temperaturi peste cele normale. Ianuarie vine cu ger şi ninsori iar în februarie, în Maramureş, Transilvania şi Bucovina, temperaturile pot ajunge şi la minus 20 de grade Celsius.  

DECEMBRIE. În prima lună de iarnă, meteorologii anunţă temperaturi uşor mai ridicate faţă de cele normale în partea de sud şi sud-est a ţării, unde maximele pot depăşi chiar şi 10 grade Celsius, mai ales în prima jumătatea a lui decembrie. Precipitaţiile vor fi mai abundente în Transilvania.

IANUARIE vine cu ger mai ales în depresiuni, dar şi cu zile mai calde în vestul şi sudul teritoriului, în timp ce ninsorile vor fi mai frecvente şi mai intense în regiunile din interiorul arcului carpatic.

FEBRUARIE Tendinţa vremii se va păstra şi în luna februarie, când va ninge în special în vest şi în centru, iar în Maramureş, Transilvania şi Bucovina va fi mai rece decât în mod obişnuit. Asta înseamnă că vor fi dimineţi în care mercurul din termometrele poate coborî chiar până la minus 20 de grade Celsius.