În judeţul Covasna, a început campania de vaccinare antipoliomielită. Aproximativ 4.400 de copii vor fi imunizaţi până pe 21 noiembrie. Vaccinul se administrează prima dată între vârsta de două luni şi un an şi este compus din 4 doze, urmând ca la vârsta de 6 ani să se facă o revaccinare, pentru ca imunizarea să fie completă.

Vaccinul se administrează elevilor de clasa a doua şi copiilor din clasa pregătitoare. Acolo unde nu există medici şcolari, părinţii trebuie să ştie că vaccinul va fi administrat de medicul de familie.

Campania durează până pe 21 noiembrie, iar pentru o mai bună organizare şcolile sunt anunţate dinainte ziua în care se va administra vaccinul. În cazul preşcolarilor, situaţia este diferită. Aceşti copii trebuie duşi obligatoriu la medicul de familie pentru imunizare.

Poliomielita a fost eradicată încă din 2001 dar cazuri recente descoperite în sud-estul Asiei au readus virusul în atenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Copiii şi femeile gravide sunt cei mai vulnerabili la acest virus care, netratat, poate duce la paralizie sau chiar la deces.