Italia este ţara în care Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a organizat cele mai multe secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale, urmată fiind de Spania, Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova.

Potrivit MAE, în Italia au fost organizate 51 de secţii de votare, dintre care trei la Roma, două la Milano şi două la Trieste.

Românii din Spania vor putea vota la 38 secţii. Patru dintre acestea se află la Madrid, două la Barcelona, două la Zaragoza şi două la Castellon de la Plana.

În SUA, cetăţenii români au la dispoziţie 22 de secţii de votare, plasate pe coasta estică, pe coasta vestică, dar şi în zona centrală a acestui stat. Singurul oraş american în care se află mai multe secţii de votare este Chicago, cu două secţii.

Pe teritoriul Republicii Moldova, MAE a organizat 21 de secţii, dintre care patru sunt în Chişinău.

Marea Britanie găzduieşte pe teritoriul său 11 secţii de votare pentru românii din Regatul Unit. Trei dintre ele se află la Londra, dar câte o secţie se mai află şi în oraşe precum Leeds, Liverpool, Edinburgh, Belfast sau Birmingham.

În Franţa se află nouă secţii de votare. Două sunt la Paris şi câte una în Bordeaux, Marsilia, Toulouse, Strasbourg, Nancy, Brest, Lyon.

Cinci secţii de votare au fost organizate şi în Germania, câte una în oraşele Berlin, Hamburg, Bonn, Munchen şi Stuttgart. Tot cinci secţii sunt şi în Australia, la Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne şi Perth.

Românii aflaţi în Belgia, Austria, Turcia, Ungaria, Serbia sau Canada pot vota în una dintre cele patru secţii de votare organizate în fiecare dintre aceste state. În Belgia toate cele patru secţii se află la Bruxelles, în Turcia, două dintre ele sunt la Istanbul iar în Ungaria, două secţii de votare au fost organizate la Budapesta.

Secţii de votare se află şi în Afganistan, China, Cipru, Grecia, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Ucraina, câte trei în fiecare dintre statele enumerate. În cazul Afganistanului, două dintre cele trei se află la Kabul iar a treia, la Kandahar.

În Africa de Sud, Brazilia, Cehia, Chile, Danemarca, Elveţia, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Irak, Olanda sunt câte două secţii pentru fiecare stat. În Olanda, ambele se află în Haga.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a organizat câte o secţie de votare în Albania, Algeria, Angola, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Columbia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Croaţia, Cuba, Egipt, Etiopia, Filipine, India, Indonezia, Iordania, Iran, Irlanda, Japonia, Kenia, Kuweit, Kazahstan, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Malta, Mexic, Maroc, Muntenegru, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelandă, Palestina, Pakistan, Peru, Qatar, San Marino, Senegal, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zimbawe.

Sursa: Agerpres