Un comunicat de presă emis de către Ministerului Apărării Naţionale anunţă sec o rotaţie a cadrelor la nivelul conducerii Statului Major General şi a Statului Major al Forţelor Terestre. Iată textul comunicatului de presă:

„Generalul-maior Dumitru Scarlat a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre de la generalul-maior Nicolae Ciucă, în cadrul unei ceremonii militare care a avut loc miercuri, 15 octombrie, la sediul instituţiei, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa.

La activitate au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai Statului Major General, ataşaţi militari, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din Forţele Terestre“.

Generalul-maior Nicolae Ciucă preia, cu aceeaşi dată, funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General.

Ambii generali au mai puţin de un an de zile de când fuseseră numiţi în funcţie. Atât Scarlat cât şi Ciucă sunt ofiţeri experimentaţi care au cunoscut realităţile misiunilor din Afganistan şi Irak.

O posibilă explicaţie pentru rotaţia de ieri ar fi aceea că generalul Ciucă este pregătit asfel să preia conducerea SMG peste puţin timp. Potrivit altor surse in interiorul ministerului, un alt personaj influent din anturajul ministrului de interne, Gabriel Oprea, ar dori funcţia de şef al SMG.

Sursa: ZiuaVeche.ro

Foto: MApN