Dacă visaţi la plaje cu nisip fin şi alb, ape azurii şi băuturi exotice, avem un pont: vacanţele în Cuba sau Brazilia, de exemplu, se vând în Spania la jumătate de preţ. Ofertele vin de la Târgul Internaţional de Turism de la Madrid. Vestea bună este că şi din România putem să cumpărăm bilete la preţuri mai mici.

„Brazilia e senzaţională!” este un slogan de la târgul de turism. Şi într-adevăr, aşa este. Plaja Copacabana şi dansurile exotice sunt doar două dintre atracţiile cu care însorita şi vesela Brazilie atrage anual milioane de turişti. Ca să ajungi în Ţara Cafelei trebuie să faci însă economii serioase. Acum este însă un moment bun pentru cei care au bani puşi de-oparte.

Dacă doriţi să plecaţi în Brazilia în luna iulie de la Bucureşti, preţul biletului poate să ajungă la 2.000 de euro dus-întors, cu o escală în Europa. Dacă doriţi să plecaţi de la Madrid la Rio de Janeiro, preţul ajunge la 1.000 de euro, a transmis Ciprian Bălţoiu, corespondentul Digi24 în Spania.

Brazilia este, de altfel, una dintre cele mai scumpe destinaţii la târgul de turism de la Madrid, iar „vinovat” pentru acest lucru este campionatul mondial de fotbal din vară. Pentru cei cu mai puţini bani în cont, dar la fel de dornici să admire locuri exotice, recomandarea este Cuba, insulă care le oferă turiştilor o combinaţie între capitalism şi comunism.

Pentru Cuba, un bilet de la Madrid pentru luna aprilie costă în jur de 700 de euro. În schimb, dacă vreţi să plecaţi de la Bucureşti cu biletele gata luate până în Cuba, vă costă mai bine de 1.200 de euro.

Brazilia şi Cuba sunt doar două dintre zecile de destinaţii din America de Sud şi Caraibe. La fel de atrăgătoare par ofertele din Panama, Peru, Ecuador sau Costa Rica, toate pe gustul turiştilor pasionaţi de locuri exotice.

Putem să profităm şi din România de ofertele din Spania. Rezervări se pot face şi pe internet, la agenţiile iberice de turism.