Compania Entergy a confirmat că New Orleans este lipsit în totalitate de curent electric şi a menţionat că problema nu va fi rezolvată cel puţin până dimineaţă. Astfel, singura energie electrică din oraş provine de la generatoare. Pe lângă lipsa electricităţii, în statul Louisiana, o mare parte din populaţie a rămas şi fără apă potabilă, din cauza unor avarii.

 

Furtuna a fost iniţial clasificată în categoria 4 din 5, cu viteze ale vântului de 240 km/h, în momentul în care a lovit coasta statului Louisiana, dar ulterior a fost plasată în categoria 2, viteza vântului fiind în continuare de 175 km/h. Autorităţile au precizat că vor trimite echipe de salvatori pe teren doar în momentul în care vremea va permite acest lucru.

 

Preşedintele american Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Louisiana şi a ordonat ca în zonă să fie trimise ajutoare: “Asistenţa poate include subvenţii pentru locuinţe temporare şi reparaţii la locuinţe, împrumuturi la preţuri reduse pentru a acoperi pierderile de proprietăţi neasigurate şi alte programe pentru a ajuta oamenii să-şi revină după acest dezastru.”

 

Ida a lovit oraşul la exact 16 ani de la Uraganul Katrina, care a ucis atunci 1.800 de oameni. Din 2005, s-au cheltuit miliarde de dolari pentru construirea de diguri de apărare împotriva inundaţiilor.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro