Italia a solicitat altor ţări europene să îi pună la dispoziţie avioane pentru a putea ţine sub control incendiile care au afectat deja mai multe părţi ale insulei Sardinia. Ministrul de Externe, Luigi Di Maio, a anunţat pe pagina sa de Facebook că Protecţia Civilă a emis cererea şi că este recunoscător că au fost trimise deja ajutoare, mulţumind Franţei pentru cele două aeronave disponibilizate imediat.

 

Autoritatea italiană de Protecţie Civilă a precizat că intervine cu şapte avioane proprii Canadair, utilitare pentru stingerea incendiilor, în regiunea Oristano. Focul a afectat mai ales sudul zonei, iar vânturile fierbinţi din sud-vest au complicat şi mai mult misiunea de stingere a flăcărilor. Acestea s-au extins pe mii de hectare, afectând ferme şi animale, dar nu au fost raportate decese sau persoane cu răni grave. Agenţia italiană de ştiri ANSA a raportat că 400 de persoane au fost evacuate din locuinţe duminică, după ce alte sute de oameni au părăsit zona în timpul nopţii de sâmbătă.

 

Christian Solinas, preşedintele Regiunii Sardinia, a descris incendiile ca “un dezastru fără precedent”. Acesta a mai spus că nu poate fi determinată amploarea completă a pagubelor, dar că îi va cere Prim-ministrului Mario Draghi să aloce fonduri de recuperare pentru proiecte de reîmpădurire a zonelor afectate.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro