Revelionul, ca sărbătoare, a avut iniţial o conotaţie regală, petrecerile fiind exclusiviste. Doar înalta societate avea acces la aceste manifestări dintre ani.

La câţiva ani după întronarea sa, regele Carol I îi scria fratelui său, Frederick, că urma să organizeze o petrecere cu nu mai puţin de 2500 de persoane care făceau parte din protipendada bucureşteană, punandu-şi problema lipsei unui loc în acest sens deoarece palatul său era neîncăpător.

Prima peterecere neregala de Revelion a avut loc în Ploieşti, în anul 1903, în casa prefectului şi deputatului de la acea vreme, Luca Elefterescu.

Acesta a decis să invite la distracţie circa 30 de persoane, toate figuri importante ale oraşului, în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie.

Petrecerea a avut loc în casa sa, astăzi Muzeul Ceasului din Ploieşti.

Cu acea ocazie s-au servit, potrivit cronicilor, curcan la cuptor, sarmale, cârnaţi, aspic, tort şi s-a ascultat muzică clasică.

Moda a prins rapid şi la Bucureşti când începutul de an era sărbătorit prin baluri care se desfăşurau în ziua de 6 ianuarie a fiecărui an, inclusiv la Palatul Regal.


Sursa foto : www.RepublicaPloiesti.net