Jucăriile, îmbrăcăminte, bijuteriile, produsele de machiaj, obiectele decorative şi vesela, aparatele de uz casnic, florile, cărţile şi DVD-urile vor dispărea de miercuri din supermarketurile şi hipermaketurile din Franţa. Acestea figurează pe lista produselor considerate „neesenţiale”, a căror vânzare va fi interzisă, conform unui decret al guvernului francez, potrivit Nice Matin.

 

Începând de miercuri, „vânzarea produselor care sunt deja interzise în magazinele de proximitate va fi interzisă şi în supermarketuri”, a fost anunţul premierului Jean Castex.

 

Decretul care defineşte articolele esenţiale autorizate pentru vânzare a fost publicat marţi în buletinul oficial.

 

Înceepând de miercuri, din marile magazine vor putea fi cumpărate doar produsele considerate esenţiale – produse alimentare, mâncare pentru animale de companie, echipamente informatice, software şi telefoane, echipament de muncă (şorţuri, salopete), ziare şi articole de papetărie, articole de toaletă, igienă, produse pentru îngrijirea copiilor, produse de parafarmacie (pansamente, alcool 90 ° etc.), produse de curăţenie, produse pentru întreţinerea şi repararea vehiculelor şi produse şi instrumente necesare pentru grădinărit sau agricultură.

 

Măsura a fost luată pentru stabilirea „echităţii”, încât astfel de produse nu mai pot fi vândute nici în micile magazine de proximitate, închise pe perioada carantinei. De altfel, în ultimele zile, micii comercianţi au fost foarte critici la adresa Guvernului, pentru că restricţiile i-au obligat să-şi închidă afacerile, în timp ce supermarketurile au rămas deschise.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro