Argentina are cea mai mare rată de pozitivare a testelor de COVID-19 din lume. La zece teste efectuate, şase indică infectarea cu noul tip de coronavirus, potrivit datelor publicate pe platforma Our World in Data, a Universităţii din Oxford.

 

Profesioniştii din domeniul medical spun că Argentina a ajuns în această situaţie din cauza numărului mic de teste efectuate şi din lipsa unor restricţii mai dure. Dacă în august, 40% din testele efectuate ieşeau pozitive, în ultima săptămână rata de pozitivare a urcat la 60% în ultima săptămână.

 

„Există izolare? Nu există. Se fac sufieciente teste? Nu, nu se fac”, a declarat pentru Reuters Carlos Kambourian, un medic pediatru din Buenos Aires.

 

Prin comparaţie, statul New York are o populaţie de 20 de milioane, adică mai puţin de jumătate faţă de cei 45 de milioane de locuitori ai Argentinei. Cu toate acestea efectuează 100.000 de teste pe zi, de patru ori mai multe decât Argentina. În statul New York, rata pozitivare este puţin peste 1%.

 

Argentina a impus carantina încă din 20 martie, însă dar de atunci guvernul a fost obligat să relaxeze restricţiile pentru a ajuta economia. Statul sud-american se află deja în recesiune de doi ani, timp în care nivelul sărăciei a crescut, iar economia nu putea face faţă unor măsuri restrictive de durată.

 

Kambourian a adăugat că există puţine posibilităţi de îmbunătăţire a serviciilor de sănătate: „Cu siguranţă nu se aplică strategiile de a opri această pandemie”, a adăugat el.

 

O sursă a ministerului Sănătăţii din Argentina a declarat că numărul mare de teste pozitive a fost rezultatul programului de testare, care se concentrează pe contactele celor cunoscuţi ca fiind infectaţi. Guvernul s-a angajat să crească nivelurile de testare.

 

Cu peste 840.000 de infectări, Argentina are cel de-al şaptelea cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din lume şi se află în prezent în primele cinci categorii de cazuri şi decese noi în medie pe 7 zile. America Latină a fost cea mai afectată regiune din lume în ceea ce priveşte cazurile COVID-19 şi decesele, care au ajuns la peste 22.000.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro