“Chiar şi în perioadele provocatoare, moaşa înseamnă viaţă şi bucurie. Mamele care se pregătesc să nască îşi pot avea partenerul lângă ele, acum, în perioada asta, doar în timpul naşterii propriu-zise, aşa că susţinerea emoţională pe care o acordăm a devenit şi mai importantă.” Sunt câteva dintre cuvintele rostite de o româncă, moaşă de profesie, într-un interviu pentru BBC.

 

Ea a devenit imaginea luptei anti-COVID, alături de o mână de britanici, pentru care să-şi facă meseria în ciuda tuturor riscurilor în plină pandemie a reprezentat o prioritate.

 

Claudia Anghel lucrează ca moaşă la Spitalul Universitar Coventry şi Warwickshire, iar jurnaliştii de la G4media au reuşit să-i afle povestea de viaţă.

 

A plecat în Marea Britanie în urmă cu 7 ani, după 19 ani de muncă la Spitalul Municipal Călăraşi. A luat viaţa în piept în pragul vârstei de 40 de ani, cu un singur gând: să-i ofere fiului său tot ce e mai bun.

 

A reuşit să devină extrem de apreciată, iubită şi respectată pentru ceea ce face, iar acum a devenit un simbol în ţara care a adoptat-o.

 

NHS (Sistemul de Asistenţă Medicală de Stat din Marea Britanie) i-a propus să fie parte din imaginea instituţiei într-o amplă campanie naţională, prilejuită de aniversarea a 72 de ani de la înfiinţarea serviciului.

 

NHS a avut o motivaţie bună când a ales-o: „A fost decisivă în luarea unor măsuri în secţia de maternitate, unde s-a îngrijit de mame, de bebeluşii acestora şi de familii într-o perioadă atât de nesigură şi de stresantă precum cea în care ne aflăm.”

 

Imaginea ei apare acum peste tot. Oamenii îi scriu, e eroul lor.

 

„Nu sunt nici un erou, doar mi-am făcut munca mea. Sunt un om obişnuit”, spune Claudia Anghel.

 

 

 

 

Sursa: www.medikatv.ro