Un antioxidant joacă un rol crucial în combaterea Covid-19, potrivit unui studiu recent. Nu se ia din hrană, ci se eliberează natural, în timp ce facem sport.

 

Mişcarea este recomandată şi de medicii care tratează forme severe de Covid-19, pentru că reglează glicemia.

 

Hiperglicemia loveşte direct sistemul imunitar, în cazul oricărei infecţii virale.

 

Studiul făcut la Universitatea din Virginia arată că antioxidantul Ec SOD apare în timpul mişcării în muşchi. Apoi, prin circulaţie, se lipeşte de organele vitale.

 

Reduce substanţial riscul simptomelor severe respiratorii, asociate Covid-19. În acelaşi timp, mişcarea reglează glicemia şi ajută astfel sistemul imunitar.

 

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: ”În timpul efortului glucoza va intra în celule indiferent de insulină, e un mod foarte bun de reglare a glicemiei. Efort fizic susţinut înseamnă peste 30 de minute”.

 

Glicemia crescută întreţine orice infecţie

 

Glicemia crescută, chiar fară să suferiţi încă de diabet, întreţine orice infecţie, spun medicii care tratează forme severe Covid-19.

 

Dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet, Spitalul Colentina: ”În faţa oricărei infecţii, nu vorbim doar de această infecţie, diabeticii sunt predispuşi să facă o formă mai gravă a oricărei infecţii virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet şi obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacienţii infectaţi cu SARS CoV 2”.

 

La Spitalul Colentina din Bucureşti, spre exemplu, centru dedicat tratării Covid-19, cei mai mulţi pacienţi cu forme severe ajunşi la terapie intensivă sunt supraponderali şi obezi.

 

În această perioadă, prevenţie împotriva eventualelor simptome severe de Covid-19 înseamnă şi reducerea greutăţii corporale cu 10%.

 

Impactul benefic asupra sistemului imunitar este imediat. Scade simultan riscul cardiovascular. Medicii diabetologii spun că reducerea normală a greutăţii corporale însemnă preponderent legume zilnic. Plus mers pe jos alert.

Românii cumpără mai multe fructe şi legume

 

În primele două luni de pandemie, spune un studiu făcut de unul dintre jucătorii mari din agricultură la nivel global, românii au cumpărat cu 30 % mai mult, decât înainte de criză, fructe şi legume.

 

Aceasta după ce un studiu Eurostat de anul trecut ne plasa la coada consumului european de fructe şi legume.

 

Dimitris Drisis, companie agricolă mondială: ”Criza Covid -19 a schimbat tot lanţul alimentar mondial. Cum e mâncarea procesată, cum e livrată, dar şi cum e cumpărată în supermarket. Românii s-au uitat în principal la fructe, legume, adică la ceva la care au avut acces imediat, alimente pe care să le spele cu mâinile lor, în loc de mâncare deja preparată, posibil atinsă cu mâinile”.

 

Ca să eliminaţi orice risc, fructele şi legumele se spală, individual, cu apă din abundenţă.

 

Apoi se lasă la uscat la temperatura camerei. Coronavirusurile sunt inactivate de uscăciune, cu alte cuvinte îşi pierd capacitatea de infectare.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro