Un preot romano-catolic din Detroit foloseşte pistolul cu apă pentru a păstra distanţa socială în timp ce stropeşte credincioşii cu apă sfinţită. Preotul a ieşit pe străzile din oraş echipat cu mască de protecţie, vizieră şi mănuşi, scrie Time Magazine.

Tim Pelc a declarat, pentru Buzzfeed News, că a fost îngrijorat de modul în care va reacţiona Vaticanul la metoda sa inedită de a respecta recomandările epidemiologilor, dar şi de a-i împăca pe credincioşii care nu au putut participa la slujba de Paşte din cauza măsurilor anti-COVID.

“Deocamdată nu mi-au transmis nimic”, a spus preotul american.

Acesta a explicat că ideea i-a venit încercând să găsească o metodă de a păstra vie tradiţia sfinţirii pachetelor de Paşte în ciuda pandemiei.

Biserica şi comunitatea locală iau foarte în serios eforturile autorităţilor de a gestiona criza creată de pandemia de , a explicat preotul Tim Pelc. Enoriaşii au legat de copacii de lângă lăcaşul de cult câte o panglică albastră în memoria celor care au murit din cauza . În statul Michigan, bilanţul se apropie de 5000 de morţi.