Institutul Scripps Research din La Jolla a raportat că pare să existe o zonă specifică a coronavirusului care ar putea fi „lovită” cu medicamente şi alte terapii sau tratamente iar descoperirea ar putea ajuta şi la dezvoltarea unui vaccin.

 

Oamenii de ştiinţă de la Scripps spun că zona respectivă este crucială în răspândirea virusului extrem de contagios. De asemenea, compoziţia sa sugerează că ar fi vulnerabil la medicamente, relatează The San Diego Union-Tribune.

 

Zona descoperită „este un posibil călcâi al lui Ahile” al coronavirusului, a spus biologul Ian Wilson, care a condus echipa de cercetare. Descoperirea a fost publicată vineri în revista Science.

 

„Călcâiul lui Ahile” al coronavirusului

Ian Wilson a examinat un anticorp care a fost luat de la un pacient cu SARS în urmă cu mai mulţi ani şi a observat că acesta se fixează pe un loc specific în virusul respectiv.

 

Apoi, echipa a descoperit că acelaşi anticorp SARS s-a fixat aproape în acelaşi loc pe coronavirus. Anticorpul nu s-a ataşat la fel de puternic, dar a ajutat la identificarea locului drept un posibil punct slab al virusului.

 

„Acest grad ridicat de similitudine implică faptul că locul are o funcţie importantă care s-ar pierde dacă (n. r. virusul) s-ar transforma semnificativ”, potrivit unui comunicat de presă al Scripps Research.

 

Cercetătorii trebuie să cerceteze problema în continuare, ceea ce nu va fi uşor.

 

 

 

 

Sursa: www.descopera.ro