Compania aeriană British Airways a anunţat că a suspendat toate zborurile directe dintre Marea Britanie şi China după ce autorităţile de la Londra au recomandat evitarea călătoriilor în China în contextul epidemiei cu noul coronavirus, informează Reuters.

 

Potrivit site-ului companiei, începând de astăzi nu mai sunt disponibile zboruri către sau dinspre China în lunile ianuarie şi februarie.

 

„Le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile cauzate, dar siguranţa pasagerilor şi echipajelor noastre este prioritară”, a informat British Airways prin intermediul unui comunicat.

 

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

 

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie – înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

 

 

 

Sursa: www.europafm.ro