În ultimele luni, ţigările electronice au ridicat o serie stufoasă de întrebări din cauza unui val de incidente din Statele Unite. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză interzicerea lor în anumite ţări.

 

Deşi ai asocia Filipine cu o serie stufoasă de încălcări ale drepturilor omului şi manifestări agresive din partea preşedintelui Rodrigo Duterte, se pare că ţine foarte mult la siguranţa cetăţenilor săi. Din acest motiv, printr-un nou act legislativ, preşedintele filipinez interzice importul de ţigări electronice şi orice alte produse de vaping. În acelaşi timp, interzice utilizarea lor în spaţiile publice, conform Bloomberg.

 

„Voi interzice utilizarea şi importul”, a declarat Duterte în timpul unei întâlniri televizate, marţi seară. „Ordon acum organelor de aplicare a legii să aresteze pe oricine vapează în public.” Preşedintele şi-a continuat discursul dictatorial cu argumentul pentru decizia sa. „Ţigaretele electronice conţin nicotină şi alte substanţe chimice pe care nu le ştim”, a adăugat Duterte.

 

Gestul radical al preşedintelui se bazează pe un caz izolat din ţara sa. Măsura este luată la câteva zile după ce Departamentul de Sănătate a transmis că un adolescent din Filipine, care folosea tigări electronice de 6 luni, împreună cu ţigări normale, a fost diagnosticat cu o afecţiune pulmonară. Acesta este probabil primul caz din Asia al afecţiunii despre care nu se ştie încă foarte multe şi care a ucis aproape 40 de oameni în SUA, afectând alţi aproape 2.000.

 

Cazurile din Statele Unite au încurajat mai multe guverne să reglementeze utilizarea de ţigări electronice, condiţiile de import şi alte detalii care ţin de vaping. Deşi în prima fază ţigări electronice erau considerate ca fiind o soluţie pentru a te lăsa de fumat, la ora actuală sunt interzise în aproximativ 30 de ţări, printre care India şi Brazilia. În Filipine nu se aştepta însă nimeni la un astfel de proiect legislativ, în contextul în care, secretarul de Finanţe din teritoriu a afirmat de curând că interzicerea este improbabilă, chiar dacă vor fi mărite taxele.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro