Rămăşiţele a peste 2.000 de fetuşi morţi au fost găsite în locuinţa unui medic din Statele Unite, decedat pe 3 septembrie, care mai bine de 40 de ani se ocupase de întreruperi de sarcină.

Medicul Ulrich Klopfer din Will County, Illinois, a murit pe 3 septembrie, iar rămăşiţele fetuşilor au fost găsite în locuinţa lui de către membrii familiei sale, care au şi anunţat autorităţile, notează Daily Mail.

Klopfer a efectuat întreruperi de sarcină la o clinică din South Bend, Indiana, până în 2016, când licenţa de practică i-a fost suspendată, pentru că nu a acordat îngrijirea necesară pacientelor şi pentru că nu a transmis mai multe documente, notează South Bend Tribune.

Ancheta a arătat atunci că Ulrich Klopfer folosea aceleaşi proceduri de sedare şi întrerupere de sarcină ca în anii `70 şi`80. De asemenea, el nu le dădea tuturor femeilor medicaţia necesară pentru a nu avea dureri, ci doar celor care aveau sub 16 ani sau celor care plateau în plus. Când femeile erau sedate, nicio persoană din stafful lui nu era prezentă pentru a le monitoriza evoluţia. Procedurile de administrare a medicamentelor şi cele pentru situaţii de urgenţă nu erau respectate.

Ulrich Klopfer s-a apărat, spunând că nu i-a murit nicio pacientă în 43 de ani de activitate. Cât despre acuzaţiile că nu a furnizat la timp documentele necesare, el a susţinut: „E o problemă ce ţine de birocraţie, nu de activitatea mea de medic”.

Klopfer a început să facă întreruperi de sarcină în 1973, după ce aceste intervenţii au fost legalizate. Se estimează că el a făcut zeci de mii de avorturi în mai multe oraşe din Indiana.
Cele peste 2.000 de rămăşiţe ale fetuşilor au fost ridicate din casa în care a murit medicul. O investigaţie a fost deschisă în acest caz.