Ca de fiecare dată, începerea unui nou an şcolar înseamnă eforturi de organizare şi de natură financiară pentru achiziţionarea tuturor articolelor şcolare necesare unui elev. De foarte multe ori, părinţii nu dispun de banii necesari pentru a le oferi copiilor acele obiecte de care au nevoie la şcoală. În acest moment, o astfel de problemă poate fi tratată foarte iute, cu un împrumut Kreddy, fiind posibil să primeşti sume de până la 15 000 Lei pentru o perioadă de maxim 12 luni. Un astfel de ajutor bănesc este foarte util pentru acei părinţi care îşi doresc să le ofere copiilor lor toate rechizitele şcolare necesare obţinerii unor performanţe deosebite la şcoală.

Iată o listă în care vei regăsi acele rechizite şcolare ce sunt esenţiale la şcoală şi care îi vor garanta elevului că dispune de toate instrumentele necesare pentru a fi bine pregătit la ore.

1. Organizator de Documente pentru Acasă: În cazul în care acesta nu dispune de un birou propriu, cea mai bună soluţie este un organizator pentru diverse documente (se găsesc de cumpărat de la secţiunea de rechizite pentru birou). Este recomandat ca organizatorul să fie poziţionat într-un loc vizibil, la îndemână, în zone frecventate de copil, aşa cum este camera lui sau pe o măsuţă, lângă locul pe care îl foloseşte pentru a-şi face temele.

2. Ghiozdan: Este nevoie de un ghiozdan cu o stabilitate bună, confecţionat dintr-un material rezistent şi care să poate fi purtat la fel de lejer pe un singur umăr, cât şi pe ambii umeri.  Ţine cont de sfaturile oferite de specialiştii în domeniu şi vei cumpăra un ghiozdan sigur şi confortabil, pentru copilul tău:

● Căuta un ghiozdan cu spatele căptuşit pentru a reduce presiunea de pe spate, umeri şi de la subraţe.

● Optează pentru un ghiozdan cu cât mai multe compartimente. Nu doar că îi va permite elevului să-şi ţină obiectele în siguranţă şi într-un mod organizat, dar va ajuta şi la distribuirea mai bună a greutăţii.

● Alege un ghiozdan care să includă în compoziţie şi material reflectorizant, astfel încât copilul să fie vizibil conducătorilor auto la lăsarea întunericului (mai ales dacă are program la şcoală, după-amiază).

3. Calendar: Un şcolar va avea întotdeauna multe date de urmărit, aşa că un astfel de calendar este esenţial pentru cei care îşi doresc să ştie exact ce şi când au de făcut. Studenţilor, de exemplu, cărora le place să aibă cât mai puţine lucruri în rucsac, le este recomandată o agendă cu calendar. În schimb, celor mai mici, calendarul de perete o să îi determine să se concentreze mult mai bine pe ceea ce au de făcut în fiecare săptămână sau lună.

4. Recompense de relaxare: Ţine cont de faptul că al tău copil va avea de învăţat o mare parte din zi, astfel încât, îndeplinirea cu succes a tuturor acestor sarcini, trebuie recompensată într-un mod cât mai atractiv pentru acesta. Printre cele mai bune recompense pentru un elev se numără figurinele inspirate de personajele preferate (din desene animate, jocuri video, seriale, filme, etc).

5. Etichete: Acestea sunt accesorii şcolare care sunt de un real folos pentru elevi. Ajută la personalizarea rechizitelor şcolare, la etichetarea obiectelor de îmbrăcăminte şi la individualizarea ghiozdanului (se utilizează un marker permanent pe interiorul acestuia sau poate fi folosită o etichetă de printat).

6. Mascote norocoase: Sunt foarte utile pentru cei care sunt în clasele de gimnaziu şi care simt nevoia de a avea la ei un obiect care să le amintească de acasă. Nu uita să alegi şi o mică mascotă care să se potrivească cu ghiozdanul sau care poate fi folosită în pupitrul de la şcoală.

7. Materiale de studiu: O modalitate bună de a te asigura că al tău copil nu va întâmpina probleme la vreo materie este ca acesta să studieze cât mai mult. Alege materiale la care să lucreze timp de cinci minute pe zi şi care să îl ajute la dezvoltarea abilităţilor pentru respectiva disciplină.

8. Cărţi utile: Fie că este vorba despre noua ediţie a unui dicţionar sau despre o enciclopedie, în mod sigur copilul tău va dispune de nişte cărţi utile care să o să-l ajute să-şi dezvolte vocabularul.

9. Sticlă de apă: Din moment ce vara nu se termină atunci când reîncepe şcoala, un astfel de articol este esenţial pentru împiedicarea deshidratării copilului. Verifică mai întâi care sunt regulile şcolii şi ale clasei în această privinţă.

Dacă îi vei asigura toate aceste articole şcolare, cu siguranţă că noul an şcolar o să fie unul perfect!