Ploieşteanul Dragoş Pătraru a slăbit cu cap şi vrea să împărtăşească din secretele lui într-o nouă emisiune, dar şi într-o carte.
Dragoş Pătraru avea în urmă cu cinci ani 122 de kilograme.
„Am început să mă documentez despre nutriţie acum cinci ani, când aveam 122 de kilograme şi aveam probleme să duc o frază până la capăt. Studiez acest subiect de peste patru ani şi aşa am reuşit să slăbesc peste 30 de kilograme fără să mă înfometez şi fără să mai fiu în pericol de a mă îngrăşa la loc. Am constatat - împreună cu soţia mea (Monica Pătraru - n.r.), care e pe cale să devină nutriţionist cu acte în regulă şi va fi consultant al proiectului - că nimeni nu ne învaţă cum să mâncăm şi ce se întâmplă în corpul nostru când combinăm anumite tipuri de alimente. Indiferent dacă vrem să ne îngrăşăm sau să slăbim, mâncăm fără să ne hrănim şi ne îmbolnăvim. Proiectul «Starea sănătăţii” este despre cum îţi poţi schimba viaţa în bine prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. E vorba de prevenţie, despre cum ne ocupăm de sănătate când suntem încă sănătoşi”, a spus Dragoş Pătraru.
Dragoş Pătraru a renunţat la alcool, la dulciuri şi la toate produsele din făină (pâine, patiserie etc.) şi consumă proteine şi grăsimi naturale. „Am combinat alimentaţia şi sportul. Dimineaţa mănânc foarte mult: patru, cinci ouă, ceva carne, brânză sau caşcaval şi în rest, legume crude, ardei, castraveţi şi roşii. Mai am doar o masă, la prânz şi până a doua zi dimineaţa nu mai mănânc. Am scos masa de seară. La ora 17.00-18.00, mai gust nişte seminţe: caju crud, nuci, migdale, o mână cu fructe de pădure şi gata”, a spus Dragoş Pătraru după primele luni de dietă.