În continuare, se ştiu prea puţine lucruri despre efectele ţigărilor electronice, pe termen lung. De aceea, un primar a decis interzicerea lor.

 

San Francisco este primul oraş din Statele Unite ale Americii care a interzis într-o manieră radicală comercializarea de ţigări electronice. Există interdicţie până şi pe livrarea acestor dispozitive de pe diverse magazine online. Motivul principal pentru această decizie are legătură cu faptul că nu se cunosc efectele utilizării ţigărilor electronice asupra sănătăţii, conform BBC News.

 

Oficialii de la San Francisco au votat marţi interzicerea comercializării ţigărilor electronice şi a livrărilor la adrese din oraş, de către magazinele online. Această decizie vine în contextul în care, oraşul californian este sediul companiei Juul Labs, cel mai popular producător de ţigări electronice din SUA. Compania a declarat că această mişcare va împinge fumătorii înapoi către ţigările clasice şi va construi „o piaţă neagră înfloritoare”.

 

Primarul oraşului San Francisco are la dispoziţie zece zile pentru a transforma proiectul votat de consiliul local în lege, dar a promis deja că o va face. Până când va intra în vigoare, vor mai trece însă câteva luni. Din momentul semnării oricărui act legislativ, trebuie să treacă şapte luni până îşi va face simţite efectele.

 

Din momentul în care s-a pus problema interzicerii ţigărilor electronice în San Francisco, s-a vehiculat că decizia va fi atacată în instanţă de către creatorii acestor aparate. Momentan, trebuie să aşteptăm semnătura primarului London Breed pentru a vedea ce se întâmplă după crearea acestui precedent periculos pentru una dintre cele mai profitabile industrii ale momentulul.

 

Decizia radicală vine după ce, la începutul acestui an, Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), autoritatea care reglementează aceste chestiuni la nivel naţional, a publicat un ghid în care le-a impus companiilor producătoare să realizeze evaluarea produselor lor până în 2021. Activiştii anti-vaping sunt foarte încântaţi de legislaţia din San Francisco, în contextul în care este evident că marii producători de ţigări electronice ţintesc tinerii prin ţigări electronice aromate.

 

 

 

Sursa:www.playtech.ro