Un jurnalist de investigaţie a fost ucis în Mexic, devenind a 7-a victimă din presă de anul acesta, în una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti, scrie The Guardian.

 

Norma Sarabia, o jurnalistă în vârstă de 46 de ani care a fost ameninţată cu moartea în timpul investigaţiei sale legate de corupţia din sistemul de poliţie, a fost împuşcată joi noapte, în timp ce se întorcea acasă în oraşul Huimanguillo.

 

Comisia pentru drepturile omului din Mexic a anunţat că Sarabia este cel de-al 149-lea jurnalist mexican ucis, începând cu anul 2000. Mexic este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti.

 

Într-un articol publicat de agenţia la care lucra Sarabia, un coleg a criticat "indolenţa şi apatia" cu care politicienii tratează uciderea jurnaliştilor mexicani.

 

"Se pare că celor de la putere nu le pasă de numărul de morţi", a scris Luis Antonio Vidal, şeful asociaţiei locale de presă.

 

Un alt jurnalist mexican fusese răpit la doar 12 ore de la uciderea femeii, însă autorităţile au anunţat joi că acesta a fost eliberat. Marcos Miranda Cogco a fost răpit de un grup de bărbaţi înarmaţi miercuri dimineaţă.

 

López Obrador a fost lăudat pentru angajamentele luate faţă de libertatea de exprimare, în timpul ceremoniei sale de inaugurare, din decembrie.

 

"Trebuie să protejăm jurnaliştii, să îi apărăm şi să nu îi ucidem", a spus acesta reporterilor luna trecută. Însă rapoartele arată că 10 jurnalişti au fost deja ucişi de când Obrador a preluat funcţia. 

 

 

Sursa:www.m.hotnews.ro