Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Irlanda, unde meteorologii au prognozat ninsori şi polei, pe tot teritoriul ţării fiind în vigoare un cod galben, valabil până sâmbătă.

 

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis un cod galben de ninsoare şi polei, pentru întreg teritoriul ţării. Alerta este în vigoare de marţi, de la ora 6.00, până sâmbătă, la ora 18.00.

 

Informaţii actualizate pot fi regăsite pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez la adresa web: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

 

Până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa web: https://www.dublinairport.com/latest-news.

 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

 

Sursa: www.news.ro