O bază de relaxare şi naturo-terapie a fost instalată la o înălţime de 200 de metri în comuna Baia de Fier, în judeţul Gorj.

„A fost o pregătire de o săptămână, pentru montaj, instalarea atelierului a durat aproximativ şapte zile. Acesta rămâne montat pentru folosinţă în continuare, doar că am scos hamacele, pentru că fiind din material textil nu rezistă foarte mult la intemperii şi la ultraviolete.

Oamenii pot să vină, să ia legătura cu noi, au acces nelimitat. Deocamdată nu vorbim de preţ, pentru că nu avem în plan comercializarea acestui eveniment. Ne vom gândi ce ar însemna varianta comercială.

Este prima acţiune de acest gen, din câte am văzut în ţară nu s-a mai făcut aşa ceva, am căutat în afară şi nu am găsit”, precizează preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de FierGabriel Dan Chiriac.

Cablurile care fac legătura între stânci suportă o greutate de aproximativ 4.500 de kilograme.

Comuna Baia de Fier se află la o distanţa de aproximativ 50 de kilometri de Municipiul Târgu-Jiu în partea de nord-vest a judeţului Gorj. Pe o rază de 20 de kilometri aveţi mai multe obiective turistice, printre care: cetatea dacică de la Polovragi, mănăstirile Crasna şi Icoana, Transalpina, Staţiunea Rânca sau Centrul Etnografic Novaci.

În Europa există chiar şi un festival al celor cărora le place să-şi petreacă timp la înălţime. În fiecare an, în zona Monte Piana din Alpii italieni se întâlnesc numeroşi oameni la „The International Highline Meeting”, care îşi petrec timpul relaxându-se în hamace suspendate la sute de metri deasupra pământului sau făcând pur şi simplu echilibristică pe frânghii la înălţimi ameţitoare.