Peste 40.000 de turişti se vor afla pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia şi Vama Veche. Turiştii se vor putea bucura de mai multe evenimente, între care un festival de muzică electronică, un festival de gastronomie, concerte sau drifturi.

“Peste 40.000 de turişti anunţăm. Mamaia şi Vama Veche vor fi din nou cele două puncte cel mai bine reprezentate pentru că ele ies cu evenimente. Sunt cele două zone extreme ale litoralului care atrag cel mai mare număr de turişti de 1 Mai, aşa se întâmplă în fiecare an. Ştim cu toţii că sudul litoralului se dezmorţeşte mai tarziu şi mai greu, lipsa evenimentelor face să se întâmple asta, felul în care se promovează, se organizează. Staţiunea Mamaia atrage mult public, Vama Veche, de asemenea, şi ne aşteptăm la turişti şi în Delta Dunării”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării ,Corina Martin.

Ea a anunţat că seria de evenimente pentru minivacanţa de 1 Mai va începe pe 27 aprilie cu festivalul de muzică electronică Sunwaves. Organizatorii susţin că peste 8.000 de turişti vor fi prezenţi în cele patru zile de festival, cei mai mulţi din Marea Britanie, Italia, Franţa şi Germania, estimând că se vor înregistra peste 80.000 de vizitatori.

De asemenea, pe 28 aprilie îşi deschide porţile primul festival gastronomic al verii - Festival du Bonheur – pour les gourmands - , ce va avea loc în zona Mamaia Nord, în zona plajei (Camping Enigma), pe o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi. Intrarea este liberă, iar accesul la cumpărarea de mâncare de la cele 60 de ”food trucks” cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi de diverse genuri de bucătărie internaţională se va face în baza unui card ce va fi alimentat de turişti cu orice sumă dorită.

Corina Martin a mai spus că pe 28 aprilie seara va fi deschis sezonul de clubbing şi de petreceri în Mamaia, toate cluburile din staţiunea urmând să se deschidă şi să aştepte clienţii.

Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării a menţionat că pe 29 aprilie opt maşini de drift vor fi parcate la Piaţeta Cazino din Mamaia, astfel ca timp de 24 de ore acestea pot fi admirate de turişti şi constănţeni. În 30 aprilie, maşinile vor pleca în Constanţa, unde timp de cinci ore, în parcarea de la Poarta 1 a Portului Constanţa va avea loc o demonstraţie de drifturi.

Tot pe 30 aprilie, începând cu ora 16.00, pe o plajă din Mamaia este programat un concert  în care vor cânta Ionuţ Galani, Provincialii şi Vunk, seara urmând să se încheie cu un show de artificii şi lansări de lampioane între Mamaia, Delta Dunării şi Vama Veche, la acest eveniment fiind invitat şi ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.