Peste 10.000 de români îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în zone exotice de pe alte continente şi, cu toate că destinaţiile de plajă rămân în topul preferinţelor, cererea de circuite turistice este în continuă creştere, apreciază reprezentanţii agenţiilor de turism.

 Tariful unui sejur la plajă în destinaţii precum Republica Dominicană sau Cuba începe de la 2.250 de euro/persoană şi poate ajunge până la 2.930 euro/persoană.

Cele mai numeroase cereri s-au înregistrat pentru excursii în ţări precum Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda, Mexic sau Statele Unite ale Americii.

De asemenea, conform reprezentanţilor agenţiei de turism Eturia, au existat şi cereri speciale, precum croazierele în Sydney în noaptea de Revelion, pentru a vedea focurile de artificii din apropierea Operei, sau cina festivă dintre ani direct pe plajă, pe una dintre insulele-atol din Maldive.

Cea mai scumpă vacanţă vândută până acum de Revelion în 2015 a fost un circuit de două săptămâni în Argentina şi Brazilia, pentru un cuplu, în valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class.

În cazul circuitelor cum sunt cele în Argentina, Vietnam, SUA sau Mexic, tarifele încep de la 2.270 euro/persoană şi pot ajunge la 5.000 euro/persoană, în funcţie de complexitatea sejurului şi numărul de zile. Pentru cei ce preferă să dea şi un aer de aventură vacanţei, un safari de Revelion în Kenya ajunge la 2.590 euro/persoană.

,,Anul acesta am avut o creştere de 15%, iar perioada cea mai bună pentru vânzări la pachetele de iarnă începe din octombrie. Se simte apetitul crescut al românilor pentru destinaţiile îndepărtate şi din ce în ce mai mulţi turişti doresc să îşi facă sărbătorile de iarnă în locuri cu clima caldă’, a spus Sorin Stoica, directorul Eturia.

Analizele agenţiilor de turism arată că românii plătesc, în medie, între 1.500 şi 3.500 euro pentru o vacanţă exotică de Revelion.

O altă destinaţie preferată de români este Africa de Sud datorită experienţei culturale şi a mozaicului rasial ce a dat zonei numele de ‘Ţara Curcubeului’. Cape Town, Capul Bunei Speranţe, Johannesburg şi Kruger Park sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute atracţii turistice pentru un Revelion în Africa de Sud. Preţul pentru o astfel de vacanţă începe de la 1.995 euro/persoană.

Interesul românilor pentru vacanţe cu destinaţii deosebite, cu vegetaţie luxuriantă şi plaje exotice este în continuă creştere. Mexic&Cuba, Africa de Sud, Zanzibar, Madagascar, Kenya, dar şi Singapore&Bali ori Maldive sunt câteva dintre cele mai căutate vacanţe, arată statisticile Paralela 45.

‘Romanii rămân impresionaţi de aceste destinaţii. Se întorc cu poveşti deosebite care reuşesc să influenţeze şi pe alţi iubitori de călătorii să aleagă asemenea destinaţii în defavoarea vacanţelor deja cunoscute de români’, spune Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Costul unui Revelion în Singapore şi Bali începe de la 1.895 euro/persoană. Pentru un Revelion în care să se bucure de priveliştea deosebită a insulelor tropicale şi facilităţile unei staţiuni moderne, românii plătesc începând de la 2.590 euro/persoană.

De asemenea, Revelioanele în Dubai sunt printre favoritele românilor, iar cei care au optat pentru pachete de lux au vârste cuprinse între 30 şi 45 ani, au venituri peste medie, călătoresc în cuplu, de obicei, şi îşi rezervă mai multe vacanţe pe an. Preferă hotelurile de lanţ, unele situate pe plajă, care în Emirate depăşesc standardele internaţionale de lux şi servesc la hotel doar micul dejun, pentru a se bucura de tot ce poate oferi Dubaiul în materie de gastronomie.

Pe de altă parte, datorită cererii foarte mari, au fost create pachete speciale de Anul Nou pentru Senior Voyage. La mare căutare printre seniori sunt Revelioanele petrecute pe Coasta de Azur, zona Napoli-Sorrento, Sicilia, Toscana sau Veneţia. În noaptea de Anul Nou, turiştii au parte de cine festive, cu bunătăţi din gastronomia locală, muzică, dans şi alte surprize.

Călătoriile din perioada sărbătorilor de iarnă încep în noiembrie cu pieţele de Crăciun, celebre în toată Europa. Sunt târguri impresionante, organizate în oraşe faimoase precum Viena, Praga, Budapesta, Bruxelles, München, Nürnberg, Dresda sau Paris.

De Crăciun, cei mai mulţi români aleg să petreacă alături de familie, în ţară, cererea pentru programele pe România fiind cu 20% mai mare decât pentru alte destinaţii. Pachetele turistice pe Maramureş, Bucovina, Apuseni, Valea Prahovei sau Braşov sunt cele mai solicitate în această perioadă, conform datelor Christian Tour.