La Cafeneaua pisicilor din Paris, clienţii pot mângâia cele 12 feline din local în timp ce stau la masă. Cafeneaua, care s-a deschis sâmbătă, s-a bucurat de o mare afluenţă, scrie 20minutes.fr.
"Am fost nevoiţi să refuzăm cam 300 de persoane. Am fost chiar insultaţi de unii, dezamăgiţi că nu găsesc loc", spune Margaux Gandelon, care administrează cafeneaua. La Paris a apărut astfel conceptul de cafenea cu pisici, inspirat din cafenelele Neko din Japonia ("neko" înseamnă "pisică" în japoneză).
Unii clienţi au venit chiar de departe, după ce au făcut rezervări, ca să nu aibă surprize. Un grup de prieteni din Arras (Pas-de-Calais), mari iubitori de pisici, a văzut "la ştiri" că se deschide o cafenea cu pisici şi s-a hotărât să vină la Paris. După ce s-au spălat pe mâini şi li s-a spus să respecte câteva reguli—pisicile nu trebuie hrănite, trezite dacă dorm sau luate în braţe—au putut intra în cafenea.
Localul, cu o suprafaţă de 150 m2, din care 100 m2 accesibili pisicilor, poate găzdui circa 30 de persoane simultan. "În curând vom putea primi peste 50", promite Margaux. Au existat şi unele "încălcări ale regulamentului", îndeosebi copii care aleargă după pisici, dar, în general, echipa cafenelei a întâmpinat "reacţii pozitive şi a primit felicitări", încheie 20minues.fr.