La Shanghai s-a deschis cel mai mare magazin din lume dedicat personajelor din desenele animate. Magazinul face parte din noul Disneyland, un complex care se va deschide la Shanghai anul viitor şi care va costa cinci miliarde şi jumătate de dolari.

Sute de oameni au participat la deschiderea celui mai mare magazin Disney de pe mapamond. Complexul ocupă o suprafaţă de 860 de metri pătraţi şi are în centrul său un castel care, la fiecare oră, găzduieşte un spectacol de muzică şi de proiecţii.

E mai bine decât mă aşteptam. Sunt foarte multe imagini desprinse din poveşti cu zâne şi am înţeles că au tot felul de activităţi în fiecare oră, aşa că de-abia aştept să văd despre ce e vorba”, a spus un vizitator.

Peste 2.000 de produse sunt vândute în magazinul din Shanghai, multe dintre ele în exclusivitate. Pentru a face faţă valului mare de clienţi, casele de marcat sunt dotate cu un sistem care numără automat banii, pentru a reduce timpul petrecut la coadă.

Este primul magazin Disney din China continentală. Anul viitor, aici va fi inaugurat un complex de 5.000 de metri pătraţi. Proiectul costă cinci miliarde şi jumătate de dolari şi este unul dintre cele 60 de parcuri tematice Disney aflate în construcţie în China.