Vechiul drum de promenadă al familiei regale, situat în zona Văii Poliştoacă din Predeal, a fost refăcut recent şi transformat în zonă de agrement pentru localnici şi turişti, cu acces pietonal.

Strada, cu o lungime de 2,7 km, a fost asfaltată şi amenajată cu băncuţe, ulterior, de-a lungul ei au fost montate 20 de mese cu vetre de foc, care formează prima zonă pentru grătare a oraşului, amenajată după standardele din domeniu, relatează bzb.ro.

„Am vrut să punem în valoare şi această parte a Predealului, fiindcă este una deosebită şi aveam nevoie de un loc unde predelenii, dar şi turiştii, care vor să iasă la iarbă verde să îşi poată face liniştiţi un grătar sau să se plimbe. Mesele din zonele de grătar le-am făcut din buşteni care rămăseseră prin pădure în urma defrişărilor şi avem intenţia ca pe viitor să montăm şi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, ţinând cont că în zonă nu este reţea electrică. Pe zona de promenadă am montat mobilier stradal normal ca şi în restul oraşului”, a explicat primarul Liviu Cocoş.

Valea Poliştoacă se află în apropierea Pârtiei Clăbucet din Predeal. Intrarea în zona de agrement nu se taxează, însă accesul cu autoturisme este interzis. „Prin amenajarea zonei am încercat să nu afectăm mai deloc cadrul natural, din contră să-l protejăm şi suntem foarte stricţi în privinţa curăţeniei locului”, a precizat primarul, pentru sursa citată.