Nuntă inedită a unui cuplu din Ploieşti, care a decis să îşi unească destinele în vârful muntelui, tocmai la 2.300 de metri altitudine, la Sfinx, pe platoul munţilor Bucegi.

Mirele şi mireasa au venit în faţa ofiţerului stării civile nu cu limuzina sau caleaşca, cum ar fi fost de aşteptat, ci cu telecabina, ca şi restul invitaţilor. De altfel, invitaţii au mai adus cu ei, pe lângă sticlele de şampanie şi voia bună şi mai multe buchete de flori, ceea ce i-a pus în încurcătură pe turiştii aflaţi pe munte.

Vremea a fost excelentă pentru o astfel de ceremonie, iar primarul din Buşteni a primit cu entuziasm iniţiativa celor doi miri, care au vrut o cremonie de cununie civilă la înălţime şi au avut parte de ea. Şi-au unit destinele la 2.300 de metri altitudine, lângă celebrul monument natural din Bucegi, iar ideea le-a venit după ce au fost în plimbare pe munte. Fermecaţi de peisajul de pe crestele munţilor, au renunţat la planurile iniţiale de cununie cu rochie, frac sau la pantofii de lac. S-au echipat de munte, îmbrăcaţi cu ii tradiţionale, iar sus, pe crestele munţilor, şi-au spus DA, într-un peisaj de poveste şi în aplauzele prietenilor. 

Mihai şi Simona Sârbu, în vârstă de 33 şi respectiv  32 de ani, au ales ca loc pentru a-şi uni destinele, Sfinxul din Bucegi, după ce vara trecută au fost aici în excursie. El este instructor de zbor la aerodromul din Strejnic, iar ea este pasionată de sporturile extreme, pe amândoi unindu-i şi pasiunea pentru munte.  Nici miri, nici invitaţii, n-au putut purta haine de gală. Dar, ideea unei ceremonii pe crestele munţilor, înconjuraţi de câţiva prieteni dragi dar şi de peisaje de poveste, a fost mai frumoasă decât orice, spun ei.

“Ne-a plăcut  foarte mult aici,la Sfinx,  am venit în fiecare vară şi ne-am gândit că dacă se va putea, vom face cununia aici, Buşteniul fiind un loc minunat! Pentru că portul românesc tradiţional a revenit în actualitate, ne-am  îmbrăcat în straie populare, şi am îmbinat stilul nou cu cel tradiţional, adică în blugi dar cu ie. La început părinţii şi prietenii au fost un pic şocaţi: “Adică o să mergem pe jos?”, au spus, după care au primit iniţiativa cu bucurie. Suntem de cinci ani împreună şi ne-am cunoscut tot la înălţime cu avionul pe aerodromul de la Strejnic. ”, ne-au povestit proaspeţii miri, Simona şi Mihai Sărbu.

Rudele şi prietenii celor doi îndrăgostiţi au fost şi ele extrem de încântate de decizia luată de proaspătul cuplu pentru o cunuie nonconformistă. “Cu picioarele pe pământ şi cu capul în nori…”, a constatat socrul mare, Ştefan Sârbu, bucuros că prin mediatizarea acestui eveniment inedit şi alţi români vor avea ocazia să-şi pună prostriile…  la altitudine.

Pentru edilul din Buşteni a fost o premieră să oficieze o căsătorie pe platoul munţilor Bucegi.

“Astăzi am avut o solicitare inedită, pot să spun în premieră, aici la 2.285 de metri altitudine, chiar lângă Sfinx. Am oficiat căsătoria celor doi tineri, care provin din mediul aviaţiei şi am răspuns cu bucurie acestei iniţiative, venite din partea lor. Celor doi miri le-am urat: Casă de piatră şi copii mulţi şi sănătoşi!”, ne-a declarat Emanoil Savin – primarul oraşului Buşteni

Dacă vor mai fi amatori  şi vor exista solicitări pentru căsătorii în locuri inedite, primarul din Buşteni spune că va răspunde şi altor cupluri de tineri, care doresc şă-şi unească destinele pe crestele munţilor.