„Galeria Regală de Artă” a Cazinoului din Sinaia s-a dovedit a fi neîncăpătoare la vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură intitulată sugestiv „De ce nu...”.

Expoziţia este realizată de trei artişti plastici din Bucureşti, pictorul Eugen Raportoru, sculptorul Mihail Niculescu şi pictorul Marian Maria-Magath,  artişti cu personalitate şi cu o prezenţă remarcabilă pe simezele contemporane. Se spune că formula ideală de expoziţie este cea în care picturii i se alătură sculptura. Expoziţia pe care pictorul Eugen Raportoru şi sculptorul Mihail Niculescu o prezintă pe simezele Galeriei de Artă Casino Sinaia, este intitulată „De ce nu...”, la fel de bine s-ar fi putut intitula şi „Despre prietenie”, căci acesta este liantul  care uneşte creaţiile unor artişti consacraţi şi plini de talent. În această formulă îl găsim şi pe pictorul Marian Maria-Magat, pe care moartea l-a răpit de timpuriu, însă nu în totalitate căci prin lucrările sale prezente în expoziţie, demonstrează că arta şi prietenia dăinuie atâta timp cât oamenii sunt făcuţi şi din sentimente.

„La galeria Regală de Artă Cazino Sinaia avem o simeză interesantă semnată de trei artişti consacraţi, care sunt prieteni şi lucrează de ceva vreme împreună. Deşi ca stil pictural şi sculptural sunt diferiţi, cu formule proprii, Eugen Raportoru, Mihail Niculescu şi Marian Maria-Magath, pot fi catalogaţi ca artişti de referinţă ai artei contemporane româneşti”, a explicat Marius Tiţa – critic de artă.

Eugen Raportoru este un răsfăţat al publicului iubitor de artă contemporană, creaţia sa în griuri compoziţionale în care investeşte enorm cu talent şi curaj să se apropie de peisajele citadine bucureştene de la periferie, zugrăvind atmosfera de altă dată a imobilelor care acum stau în paragină. Sculptorul Mihail Niculescu reuşeşte să-şi transpună gândurile şi trăirile prin materiale mai puţin convenţionale, însă artistul captează atenţia privitorilor şi invită la meditaţie. Despre pictorul Marian Maria-Magath, plecat de curând din această lume, lucrările sale ne spun  povestea artistului care a fost un indrăgostit al peisajelor abstracte din natură dar şi a celor urbane pe care le-a transpus pe pânză  cu mult talent. Expoziţia de pictură şi sculptură, găzduită de Galeria Regala de Artă a Cazinoului din Sinaia va putea fi vizitată până pe data de 15 iulie.