Un bilet descoperit în portofelul rockerului Kurt Cobain, ce conţine un text răutăcios la adresa soţiei sale, Courtney Love, a fost publicat recent de poliţia din Seattle.

Poliţiştii americani au descoperit acest bilet în timp ce investigau circumstanţele în care Kurt Cobain a murit în urmă cu 20 de ani, însă l-au publicat abia în urmă cu câteva zile, informează contactmusic.com.

Biletul sugerează faptul că rockerul american şi soţia sa se certaseră de curând, însă nu se ştie deocamdată dacă solistul trupei Nirvana i-a prezentat lui Courtney Love acel bilet.

"Kurt Cobain, o iei în căsătorie pe Courtney Michelle Love drept soţie legală şi distrusă. Chiar dacă ea este o căţea cu acnee, care îţi cheltuie toţi banii pe droguri şi preacurveşte...", se afirmă în acel bilet.

Biletul, scris pe o bucată de hârtie provenind dintr-un hotel din San Francisco, are un ton complet diferit de cel scris de Kurt Cobain cu puţin timp înainte de a se sinucide, în care spunea că Love era "o zeiţă de nevastă" care "transpiră ambiţie şi empatie".

O reanalizare recentă a cazului i-a determinat pe anchetatorii americani să ajungă la concluzia că rezultatul anchetei iniţiale, potrivit căruia moartea lui Kurt Cobain a fost de fapt o sinucidere, era unul corect. Rockerul s-a sinucis împuşcându-se, după ce luase în prealabil o doză letală de heroină, în 1994, la vârsta de 27 de ani.

Kurt Cobain şi Courtney Love s-au cunoscut la începutul anilor 1990, iar relaţia lor a fost una turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool. Cei doi muzicieni s-au căsătorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a născut pe 18 august 1992.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic în 1987, cărora li s-a alăturat, în 1990, toboşarul Dave Grohl, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii '90, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" şi "Come As You Are". După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani - interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.