Unul dintre cele mai importante festivaluri clujene, Photo Romania, a intrat în prima ligă mondială a manifestărilor de profil. Prestigiosul cotidian britanic The Telegraph a inclus Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment dedicat fotografiei din România, în topul celor mai importante festivaluri de profil din lume.

”Acum a ajuns la cea de-a patra ediţie şi este considerat drept cel mai important festival de fotografie din Europa de Est. Photo Romania reprezintă o serie de expoziţii, ateliere de lucru, competiţii, manifeste şi evenimente muzicale. În acest an, festivalul va inaugura cea mai mare Academie de Fotografie din România şi singurul Muzeu de Fotografie”, descrie pe scurt The Telegraph festivalul organizat la Cluj. Jurnaliştii britanici mai menţionează că printre specialiştii invitaţi la festivalul de fotografie din Cluj se numără Colin Ford, directorul Muzeului de Fotografie, Film şi Televiziune din Marea Britanie.

”Photo Romania Festival, eveniment care are loc la Cluj-Napoca, se află în acest an la a patra ediţie şi încă de anul trecut a devenit unul din cele mai importante festivaluri de fotografie din Europa de Est, capitala Ardealului fiind în fiecare final de primăvară gazda unor artişti din 20 de ţări, fotografi internaţionali de renume şi peste 70.000 de entuziaşti ai fotografiei.

Din acest an, festivalul şi-a făcut loc în agenda unuia din cele mai importante ziare britanice, The Telegraph. Photo Romania Festival se află, astfel, în lista “International Photography Festival Round-up (Agenda festivalurilor internaţionale de fotografie)”, alături de nume precum New York Photo Festival (SUA), Fotografia Europea (Italia), Nordic Light Festival (Norvegia), Head On Photo Festival (Australia), Photo Espana (Spania), Recontres d’Arles (Franţa), Unseen Photo Fair (Olanda) şi multe altele. Photo Romania Festival îşi propune o “revoluţie culturală” în 2014. Festivalul românesc de fotografie va avea loc în acest an între 16 şi 25 mai 2014 şi se va afla la cea de-a patra ediţie, cea mai spectaculoasă de până acum.