Două dintre producţiile participante la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, care începe joi, vor fi aduse în România de Independenţa Film - lungmetrajele "In Order of Disappearance", cu Stellan Skarsgard, şi "Dans la cour", cu Catherine Deneuve.

Ajuns la a 64-a ediţie, binecunoscutul festival de la Berlin se va desfăşura în intervalul 6 - 16 februarie, informează un comunicat al distribuitorilor.

Filmul "In Order of Disappearance/ Kraftidioten", aflat în competiţia festivalului, este o comedie neagră thriller norvegiană cu Stellan Skarsgĺrd ("Nymphomaniac", "Breaking the Waves", "Melancholia") şi Bruno Ganz.

Filmul spune povestea unui şofer de camion care ajunge peste noapte un fel de erou justiţiar necunoscut. Regia este semnată de Hans Petter Moland, care a fost în competiţia de la Berlin şi în 2004 cu "The Beautiful Country" şi în 2010 cu "En ganske snill mann".

''Dans la cour / In the Courtyard" va fi proiectat în afara competiţiei şi este o dramă franţuzească în regia lui Pierre Salvadori. Actorii principali sunt Catherine Deneuve şi Gustave Kervern.

''Povestea acestei comedii are loc în curtea unei case din Paris. Printre chiriaşi se numără un hoţ de biciclete care este în acelaşi timp şi dealer de droguri şi un maniac cu ordinea şi curăţenia, genul obsesiv-compulsiv. La ultimul etaj locuieşte Mathilde, proaspăt pensionată, care acum încearcă să-şi găsească liniştea alături de soţul ei. Antoine însuşi s-a retras din activitatea muzicală de curând, printr-un gest extrem: a abandonat scena chiar în mijlocul unui concert, fără să scoată un singur cuvânt. În pereţii imobilului apare la un moment dat o fisură, despre care se crede că va afecta integritatea întregii clădiri, iar această fisură este folosită de regizor pe post de metaforă: punctul slab, fisura care apare în viaţa oricui'', se mai arată în comunicat.