Weinstein Company a amânat din nou, în mod inexplicabil, lansarea unui film biografic despre Gene Kelly, cu Nicole Kidman în rolul principal, peliculă ce ar fi trebuit să fie lansată peste două luni, conform Hollywood Reporter.

Nicole Kidman interpretează rolul legendarei starlete de la Hollywood Gene Kelly, care prin căsătorie avea să devină prinţesa Grace de Monaco, iar lansarea filmului a fost amânată pentru a doua oară. Conform sursei citate, varianta finală a filmului nu a fost trimisă companiei de producţie, provocând probleme echipei de marketing.

"Noi ne luptăm pentru acest film, dar atunci când ai de-a face cu distribuitori americani aşa cum este Weinstein, nu prea mai ai ce face. În prezent există două versiuni ale acestui film: a mea şi a lor... ceea ce mi se pare o catastrofă", comenta recent regizorul acestui film, Olivier Dahan, pentru o publicaţie franceză.

Iniţial, acest film urma să fie lansat în noiembrie 2013, dar apoi a fost amânat pentru 14 martie 2014.

Anul trecut, copiii lui Gene Kelly, prinţul Albert de Monaco, prinţesa Caroline şi prinţesa Stephanie au catalogat acest proiect cinematografic drept "inutil de somptuos", "inexact" şi "o pură ficţiune". Ulterior Nicole Kidman a vorbit în apărarea filmului: "Mi-am dorit să o respect pe ea, să-i respect povestea şi esenţa ei şi sper că voi putea transmite acest mesaj prin intermediul filmului (...) Am studiat-o şi am o anumită sensibilitate faţă de ea".

Actriţa Grace Kelly a devenit prinţesa Grace de Monaco prin căsătoria cu prinţul Rainier al III-lea în 1956. Ea a încetat din viaţă în 1985, la vârsta de 52 de ani, în urma unui accident de maşină.