O lume de vis pentru persoanele dornice de noi aventuri. Satul care oferă oricui 30.000 de euro dacă se mută în el. Este cunoscut drept locul „aurului verde”, datorită plantaţiilor de măslini care îl înconjoară. Dacă vrei să scapi de haosul agitaţiei de la oraş şi să duci o viaţă liniştită, acesta pare să fie locul perfect pentru tine.

 

Satul care oferă oricui 30.000 de euro dacă se mută în el

Dacă eşti în căutarea unei regiuni liniştite în care să te muţi, ai ajuns la locul potrivit. Autorităţile italiene au pus la bătaie o nouă ofertă pentru turiştii dornici de adrenalină. Oricine se mută în cătunul Presicce, din Puglia, primeşte 30.000 de euro pentru a-şi achiziţiona o casă şi pentru a se muta în zonă.

 

Propunerea ar putea să ţi se pară ireală. Autorităţile locale nu au privit astfel situaţia, însă. Politicienii din sudul Italiei – şi nu numai – şi-au propus să mărească numărul oamenilor care se mută aici. Cei din insula Sardinia au oferit 15.000 de dolari turiştilor interesaţi să se mute în zonă. În Calabria, oferta a fost de 33.000 de dolari. Pentru satul Santo Stefano di Sessanio s-au promis sume de până la nu mai puţin de 52.500 de dolari.

 

În satul Presicce, poţi spune că ai trăi într-o altfel de lume. Regiunea sudică din care face parte este plină de tradiţionalele locuinţe vopsite în alb. Terenurile agricole de aici sunt luxuriante, fermierii implicându-se cu spor în îngrijirea culturilor. Micul cătun se află în apropiere de plajă, astfel încât te poţi bucura de peisaje cu adevărat mirifice.

 

Ce condiţii trebuie să respecţi pentru a intra în posesia banilor

Există, bineînţeles, şi o latură vulnerabilă a ofertei de 30.000 de euro pusă la bătaie de statul italian. Pentru a primi suma cu pricina, trebuie să cumperi o locuinţă în satul Presicce, dar să devii şi rezident al acestuia. Casa pe care o poţi achiziţiona cu banii primiţi de la stat trebuie să facă parte din cele construite înainte de anul 1991.

 

„În centrul istoric sunt multe locuinţe goale construite înainte de 1991. Am dori să le vedem din nou vii, cu noi locuitori. Este păcat să asistăm la modul în care cartierele vechi, pline de istorie, arhitectură minunată şi artă, se golesc încet-încet”, a spus consilierul local Alfredo Palese, într-o intervenţie pentru CNN.

 

Suma de 30.000 de euro primită de la stat va fi acordată în două tranşe, cu direcţionări diferite. O parte din bani vor fi folosiţi pentru cumpărarea efectiv a locuinţei în care vei locui. Restul banilor vor fi folosiţi pentru renovarea sau modernizarea imobilului ales.

 

Una peste alta, oferta pusă la bătaie de autorităţile locale din Presicce nu este chiar atât de rea. Asta, luând în calcul faptul că o construcţie a unei locuinţe de 500 de metri pătraţi în regiune costă în jur de 244.226 de euro.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro