Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat, luni, arestarea unei persoane responsabilă pentru atentatul soldat cu cel puţin şase persoane, de duminică, de pe bulevardul Istiklal din Istanbul, şi a acuzat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP.

 

“A fost arestată persoana care a pus bomba. Concluzia noastră este că responsabilă de atac este organizaţia teroristă PKK”, a spus Soylu.

 

Atentatul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi. Jumătate dintre răniţi au fost spitalizaţi.

 

Atacul a avut loc duminică, pe un bulevard pietonal aglomerat din Istanbul.

 

Soylu nu a precizat condiţiile în care persoana suspectată de comiterea atentatului a fost arestată şi nici dacă este vorba de o femeie, cum aau afirmat duminică preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay.

 

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a vorbit despre o geantă lăsată pe o bancă. “O femeie a stat pe o bancă timp de 40-45 de minute şi, după un timp, a avut loc explozia. Toate datele despre această femeie sunt analizate. Fie geanta avea un cronometru, fie bomba a fost activată de la distanţă”, a adăugat el.

 

PKK, considerat organizaţie teroristă de către Ankara, dar şi de către aliaţii occidentali, este în luptă armată contra guvernului turc încă de la jumătatea anilor 80. În trecut a fost responsabiil pentru atentate sângeroase pe teritoriul Turciei.

 

 

Sursa: www.news.ro