Annalena Baerbock, ministrul german al Afacerilor Externe, anunţă că un număr important de membri ai corpului diplomatic rus au fost declaraţi “indezirabili”. Potrivit acesteia, “imaginile din Bucea sunt mărturia brutalităţii incredibile din partea conducerii ruseşti şi a celor care îi urmăresc propaganda“, categorie în care i-a inclus şi pe cei care “au lucrat în fiecare zi împotriva libertăţii noastre, împotriva coeziunii societăţii noastre“.

 

Potrivit doamnei Baerbock, ambasadorul rus la Berlin va fi convocat pentru a i se comunica pe cale oficială decizia care deschide calea expulzărilor. A adăugat că statul german va susţine înăsprirea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse pentru invadarea Ucrainei.

 

Şi Ministerul francez de Externe anunţă într-un comunicat de presă că: “Franţa a decis în această seară să expulzeze mai mulţi membri ai personalului rus cu statut diplomatic, ale căror activităţi sunt contrare intereselor noastre de securitate. Această acţiune face parte dintr-o abordare europeană“.

 

Potrivit agenţiei de presă Interfax, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că expulzarea diplomaţilor ruşi din Germania şi Franţa nu va trece neobservată: “Vom răspunde cu demnitate“

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro