Asociaţia profesională a industriei filmelor pentru adulţi din Statele Unite ale Americii a impus o suspendare la nivel naţional a producţiei de pelicule porno, după ce a anunţat că încă o persoană care juca în aceste producţii a fost depistată pozitiv cu HIV, la testele de rutină.

Potrivit huffingtonpost.com, începând cu luna august, cel puţin patru persoane care jucau în filme pentru adulţi au fost depistate pozitiv cu virusul care declanşează SIDA.

Până în prezent, The Free Speech Coalition, asociaţia profesională a industriei filmelor pentru adulţi din Statele Unite, a impus de trei ori suspendarea producţiilor pentru adulţi.

În luna august, o actriţă, care lucra sub numele Cameron Bay, a fost depistată pozitiv cu HIV. La scurt timp după aceea a fost descoperit faptul că şi iubitul respectivei actriţe, Rod Daily, şi un alt actor, al cărui nume nu a fost făcut public, erau seropozitivi.

Incidentul are loc într-o perioadă în care cele mai multe dintre companiile care realizează filme pentru adulţi au protestat faţă de o lege adoptată recent la Los Angeles, care obligă actorii să folosească prezervative în timpul filmărilor.

Pe de altă parte, la începutul anului, compania producătoare de filme pentru adulţi Vivid Entertainment şi doi actori au intentat un proces împotriva districtului Los Angeles, argumentând că obligativitatea folosirii prezervativului pe platourile de filmare încalcă dreptul la liberă exprimare a actorilor şi producătorilor.

După primele două suspendări, The Free Speech Coalition a declarat că intenţionează să solicite testarea actorilor o dată la 14 zile şi nu o dată pe lună, ca până în prezent, afirmând în acelaşi timp că primii trei actori infectaţi cu HIV nu au contractat virusul pe platoul de filmare.

Pe de altă parte, AIDS Healthcare Foundation din Los Angeles susţine că simpla testare a actorilor nu este suficientă pentru protejarea acestora împotriva îmbolnăvirii, indiferent cât de des are loc aceasta.