Dj-ul şi producătorul Tim Bergling, cunoscut sub numele Avicii, a murit vineri după amiază în Oman, a anunţat impresarul starului. DJ-ul avea 28 de ani.

"Cu profund regret anunţăm pierderea lui Tim Bergling, cunoscut sub numele de Avicii. A fost găsit mort în Muscat, Oman vineri după-amiază, 20 aprilie. Familia este devastată şi cerem tuturor să respecte nevoia de intimitate în această perioadă grea. Nu vor mai fi făcute alte comentarii," a anunţat impresarul starului.

Detalii legate de decesul muzicianului nu sunt încă cunoscute.

Muzicianul a decis în 2016 să renunţe la show-uri. Tim Bergling şi-a motivat decizia prin dorinţa de a face "mai multe" lucruri în viaţă.

A lucrat cu Madonna, Coldplay sau David Guetta şi a urcat de două ori pe locul al treilea printre cei mai buni DJ din lume, în 2012 şi 2013, potrivit "DJ Magazine".

În 2014, a dat semne de oboseală şi a anulat concerte, explicând că nu se refăcuse după o operaţie de apendicită, iar în 2015, a anulat reprezentanţii invocând nevoia unei "meritate pauze".

În trecul, muzicianul s-a luptat cu dependenţa de alcool, fiind spitalizat de două ori.

Înainte de a-şi anunţa retragerea din muzică, starul se numără printre cel mai bine plătiţi DJ din lume, câştigând 28 de milioane de dolari în 2014, potrivit Forbes.

Tim Bergling, născut pe 8 septembrie 1989, cunoscut sub numele de scenă Avicii, a fost şi producător muzical, nominalizat de două ori la premiile Grammy - pentru single-ul „Sunshine”, cu David Guetta, în 2012, şi pentru single-ul său „Levels”, din 2013. Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt „I Could Be the One", „Wake Me Up", „You Make Me", „X You", „Hey Brother", „Addicted to You", „The Days", „The Nights" şi „Waiting for Love". A lansat două albume de studio - „True” (2013) şi „Stories” (2015).