Se întâmplă foarte rar ca filmele de Crăciun să fie vedetele festivalurilor de film sau să câştige premii Oscar, sărbătorile de iarnă sunt un prilej să revedem cele mai frumoase filme.

Fie că vorbim despre desene animate şi comediile copilăriei, precum „Anastasia” şi „Singur acasă”, de producţii celebre precum seria „Harry Potter” sau despre clasicele „Miracolul de pe strada 34” şi „O viaţă minunată”, acestea reuşesc să ne aducă mereu zâmbetul pe buze. Iată o listă cu filme pe care trebuie să le vezi în ajun de Crăciun. 

1. Home alone/Singur acasă (gen: comedie, 1990, regizor: Chris Columbus)

După ce familia pleacă în vacanţa de iarnă fără el, un băieţel de opt ani se trezeşte nevoit să apere casa de hoţi.

2. Harry Potter şi Piatra Filozofală (gen: aventură, familie, 2001, regizor: Chris Columbus)


Acesta este primul film din seria „Harry Potter”, bazată pe romanele scriitoarei JK Rowling şi spune povestea unui băieţel persecutat de unchii săi, care descoperă că este cel mai faimos vrăjitor din lume, atunci când este acceptat la Şcoala de Magie Hogwarts.

3. The Santa Clause/ Cine este Moş Crăciun? (gen: comedie, familie, 1990, regizor: John Pasquin)

Un tată divorţat, care are relaţii dificile cu fiul său, devine Moş Crăciun, după ce îl ucide din greşeală pe adevăratul Moş. Astfel, el ajunge la Polul Nord unde descoperă că, din cauza unei „clauze contractuale”, el are noi atribuţii.

4. Love actually/ Pur şi simplu dragoste (gen: comedie, romance, 2003, regizor: Richard Curtis)

Filmul spune povestea a opt cupluri diferite, ale căror poveşti sentimentale se întrepătrund. Evenimentele se petrec în Londra, în perioada Crăciunului şi surprind emoţiile prin care trec atât norocoşii, cât şi ghinioniştii în dragoste.

5. The Miracle on the 34th Street / Miracolul de pe strada 34 (gen: comedie, 1947, regizor: George Seaton)

Când un bărbat amabil, care susţine că este Moş Crăciun, este internat la un sptial de boli psihice, o tânără avocată decide să îl reprezinte, la tribunal, susţinând că omul spune adevărul.

6. It’s a Wonderful Life / O viaţă minunată (gen: dramă, familie, 1947, regizor: Frank Capra)

Un înger este trimis din Rai pe Pământ pentru a ajuta un om de afaceri aflat în pragul disperării. Astfel, acesta îi arată cum ar fi fost viaţa dacă bărbatul nu ar fi existat deloc.

7. Meet Me in St. Louis / Ne vedem în St. Louis (gen: comedie, musical, 1944, regizor: Vincente Minnelli)

Filmul surprinde viaţa soţilor Smith şi a celor patru fiice, care se schimbă atunci când tatăl primeşte o ofertă de muncă, fiind nevoiţi să se mute din St. Louis în New York.

8. Anastasia (gen: animaţie, musical, 1997, regizori: Don Bluth şi Gary Goldman)

Ultima supravieţuitoare a familiei imperiale din Rusia porneşte într-o aventură cu doi escroci, pentru a se reîntâlni cu bunica sa. Cu toate acestea, aventura se dovedeşte a fi dificilă, întrucât cumplitul Rasputin, întors la Sankt Petersburg, plănuieşte să se răzbune şi să o ucidă.

9. The Nutcracker / Spărgătorul de nuci (gen: animaţie, musical, 1993, regizor: Emile Ardolino)

În Ajunul Crăciunului, micuţa Marie adoarme după o petrecere dată de părinţi şi visează că pătrunde într-o lume în care jucăriile sunt mai mari decât ea. Jucăria sa preferată prinde viaţă şi o apără de Regele Şoarece, care se transformă într-un prinţ, după ce fetiţa îi salvează viaţa.

10. How the Grinch Stole Christmass / Cum a furat Grinch Crăciunul (gen: comedie, familie, 2000, regizor: Ron Howard)

Grinch, o creatură verde care locuieşte în Whoville, pune la cale un plan prin care să strice Crăciunul tuturor oamenilor din orăşel.



SURSA: ProTV