Violonistul André Rieu a fost amendat cu 116.000 de euro, după ce, în anul 2015, a încălcat o lege care prevede care prevede că minorii nu pot să apară pe scenă, după ora 23.00.

Potrivit avocatului lui André Rieu, sancţiunea iniţială era de 236.000, dar autorităţile au decis să reducă sancţiunea .Cu toate acestea, avocatul o consideră „absurd de mare şi disproporţionată”, potrivit publicaţiei The Strad.

Sancţiunea autorităţilor olandeze vine după ce, în mai multe concerte, André Rieu le-ar fi permis unor dansatori şi muzicieni minori din România să urce pe scenă, după ora 23.00. Ei îl acompaniau pe naistul Gheorghe Zamfir, cu care André Rieu avea un moment artistic.

Pe de altă parte, André Rieu se apără susţinând că respectivii copii n-au fost angajaţi de el, ci de Gheorghe Zamfir. Mai mult, el susţine că aceştia nu au fost implicaţi în spectacol, după ora 23.00, ci au fost invitaţi pe scenă, la finalul spectacolului, alături de toţi cei care au contribuit la eveniment.

Tototdată, artistul s-a arătat nemulţumit că autorităţile nu l-au sesizat mai devreme, deşi au înţeles că a încălcat legea. Iniţial, pentru fiecare spectacol în care au apărut minorii, André Rieu a fost amendat cu 3.000 de euro.

Contestaţia artistului se va judeca în 4 decembrie.

Din ancheta noastră a reieşit că un grup de11 copii români, interpreţi la nai, cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, a efectuat o muncă neautorizată în intervalul orar 19.00- 00.00”, a declarant Paul van der Burg, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei muncii din Olanda.