Fostul deputat Cristian Boureanu a declarat, vineri, la ieşirea din arest după două luni de detenţie, că a fost o experienţă grea, precizând însă a avut condiţii "foarte civilizate". Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri, plasarea sa sub control judiciar.
"A fost greu, mulţumesc Laurei şi familiei că au fost alături de mine. Mulţumesc domnului avocat. A fost o experienţă grea. Cel mai greu e să fii departe de familie, să nu fii liber. Mulţumesc lui Dumnezeu că am avut putere să trecem peste asta", a declarat Cristian Boureanu.
Întrebat cum au fost condiţiile de detenţie, el a răspuns: "Foarte civilizate. Putem mulţumi şi guvernului norvegian pentru donaţiile făcute la arest".
Prin decizia de vineri, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia făcută de procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 la decizia Judecătoriei Sectorului 1, de cercetare sub control judiciar a fostului parlamentar.
"Respinge contestaţia Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. Inculpatul rămâne în control judiciar admis la fond pe o cerere de înlocuire de arest preventivă", este decizia Tribunalului Bucureşti.
Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru ultraj. Cristian Boureanu este încarcerat acum la Penitenciarul Rahova, unde a fost mutat recent, din arestul Poliţiei Capitelei.
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis, în 19 iulie, că fostul deputat Cristian Boureanu poate fi judecat sub control judiciar, iar decizia a fost atacată de procurori. Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia arătând că fostul deputat a stat suficient încarcerat, că este o persoană instruită şi a luat act de angajamentul acestuia că nu va da declaraţii în presă şi că acceptă că nu este exclus să-l fi "atins" pe poliţist cu genunchiul. Magistraţii mai spun că Boureanu a fost parlamentar în două mandate şi s-a bucurat de simpatia oamenilor şi, în plus, este unic întreţinător al unui copil.
Tot la jumătatea lunii iulie, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a anunţat că procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Boureanu, pentru trei infracţiuni de ultraj, şi a prietenei acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Anchetatorii spun că Laura Dincă, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta la momentul incidentului, a fost audiată ca martor în 9 iunie şi în 6 iulie şi "a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă inculpatului". Procurorii spun că declaraţia pe care Laura Dincă a dat-o în 6 iulie a fost în contradicţie cu declaraţia anterioară şi cu probatoriul din acest caz. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.
Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie. Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii.
Cristian Boureanu le-a cerut, marţi, magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti să respingă contestaţia Parchetului şi să fie judecat sub control judiciar. În acelaşi timp, el a susţinut că, având în vedere probele strânse la dosar, dacă era judecător se aresta singur, dar şi că a lucrat în Africa şi a "îndurat multe" şi că nici în situaţii mai grave nu a avut contact cu poliţia.
Avocatul fostului demnitar trimis în judecată pentru ultraj a arătat că Boureanu are în întreţinere o fată de 16 ani şi că este conştient de gravitatea faptelor săvârşite. ”Nu e cunoscut cu antecedente penale, e discutabil că e implicat în altă cauza penală. Inculpatul a fost parlamentar în mai multe mandate şi nu se poate pune problema că nu conştientizează. Are studii superioare şi trebuie să aveţi jn vedere că are în custodie unică o faţă minoră , de 16 ani, care are nevoie de tatăl ei pentru a-i asigura cele necesare. Având în vedere aceste motive, vă solicit să respingeţi contestaţia formulată de parchet”, a arătat avocatul fostului demnitar.
În ultimul cuvânt, Cristian Boureanu a spus că regretă cele întâmplate şi că este conştient că activitatea sa politică este definitiv compromisă. ”Regret foarte mult ce s-a întâmplat şi numai cineva care mă priveşte cu rea-credinţă poate să creadă că nu regret. Activitatea mea politică e definitv compromisă (...) Am în custodie un copil pe care îl am de la 3 ani şi numai eu ştiu cum a crescut. Nu mi-am lovit niciodată copilul, am tras-o de păr şi am dus-o acasă, regret ce s-a întâmplat”, a susţinut Boureanu.
Referindu-se la incidentul din trafic, el a spus că era băut şi a recunoscut că i-a înjurat pe poliţişti. ”Nu neg ce s-a întâmplat, am încercat doar să contest câteva acuzaţii. De exemplu, cea legată de epoleţi. Eram în stare de ebrietate, l-am înjurat o dată şi îmi pare rău. Am lucrat în Africa şi am îndurat multe, sunt rezident american. Nici în situaţii mai grave n-am avut contact cu poliţia. Nu a fost un control de rutină, control de rutină a fost iniţial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Poliţiştii au fost foarte civilizaţi. Patru minute mai târziu am fost urmăriţi şi blocaţi de o altă maşină de poliţie, poliţiştii nici nu s-au mai dus la şofer, au venit la mine. M-au ameninţat că mă umilesc la Antena 3. Dacă aş fi acceptat umilinţele, mă alegeam doar cu o contravenţie. Am 45 de zile in arest, n-am cum să influenţez judecata, voi avea grijă să respect condiţiile impuse. Pe perioada procesului o să mă ocup de familie. Nu am contestat măsura arestului preventiv în primele 30 de zile. Cu probele de la dosar, eu dacă eram judecător mă arestam preventiv”, a mai susţinut Boureanu.
Boureanu, la ieşirea din penitenciar: A fost o experienţă grea
12 august 2017
(554 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Un cuplu american a câştigat în instanţă dreptul ca fiica lor să primească numele Allah
(23 aprilie 2017)
40 vizualizări
Sting concertează la Bucureşti
(31 iulie 2013 - Cristina IANCU)
61 vizualizări
OSCAR 2015: "Interstellar" şi "Godzilla" concurează pentru o nominalizare pentru efecte speciale
(7 decembrie 2014)
191 vizualizări
Ambasada Rusiei donează pentru Cuminţenia Pământului
(27 septembrie 2016)
441 vizualizări
Imigranţii italieni năvălesc în România!
(13 iunie 2015)
404 vizualizări
Cătălina Alexiu, o concurentă serioasă pentru Andra
(8 septembrie 2014 - Dan CULICOVSCHI)
406 vizualizări
Legea rusă a ”agenţilor străini” din 2012 încalcă Conveţia europeană a drepturilor omului, stabileşte CEDO şi condamnă Rusia la plata unor despăgubiri materiale
(15 iunie 2022)
23 vizualizări
Scoţia va oferi 50.000 de lire sterline familiilor dispuse să se mute pe insule, indiferent de naţionalitate
(26 mai 2022)
373 vizualizări
Ochelarii care schimbă fizionomia
(28 iunie 2013)
166 vizualizări
Bardot: peste o sută de iubiţi şi iubite
(4 martie 2020)
690 vizualizări
O clădire din România e inclusă în topul celor „şapte teatre care-ţi taie respiraţia”
(30 august 2015)
456 vizualizări
Cristina Ţopescu a murit! Fiica fostului mare jurnalist a fost găsită moartă în casă
(12 ianuarie 2020)
2250 vizualizări
Începe Postul Crăciunului
(15 noiembrie 2013)
77 vizualizări
Prinţul Harry a dezvăluit că regretă durata scurtă a ultimei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu prinţesa Diana
(24 iulie 2017)
304 vizualizări
Pavel Stratan, un artist talentat care îşi divinizează copiii FOTO şi VIDEO
(7 februarie 2015 - Cristina IANCU)
287 vizualizări
Nana Mouskouri, în concert la Sala Palatului, pe 5 martie
(16 ianuarie 2016)
338 vizualizări
Cascada Miresii din Munţii Apuseni a îngheţat
(6 ianuarie 2017)
403 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Tradiţii şi obiceiuri de Moş Nicolae
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Legenda lui Moş Nicolae: cum s-a născut tradiţia cadourilor lăsate în ghetuţe
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Ce e interzis să faci de Sfântul Nicolae?
Publicat la data de 6 decembrie 2024
-
Care sunt obiceiurile comune ale stilului de viaţă care cresc tensiunea arterială
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Planuri eficiente de sănătate a inimii pentru adulţi în vârstă
Publicat la data de 15 decembrie 2024
-
DOCUMENT. Motivarea CCR. De ce au fost anulate alegerile prezidenţiale
Publicat la data de 7 decembrie 2024
-
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Cum cauzează stresul creşterea tensiunii arteriale?
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Ştii despre Jocul Popular
Publicat la data de 10 decembrie 2024