Ziua internaţională a berii este sărbătorită în fiecare an în prima zi de vineri a lunii august, aceasta fiind sărbătorită în 2017 la 4 august. De la prima celebrare în 2008, în oraşul american Santa Cruz, din statul California, evenimentul a ajuns în prezent să fie marcat în peste 200 de oraşe, potrivit internationalbeerday.com.
Berea este o băutură alcoolică fermentată din cereale, caracterizată prin gustul amar şi compusă din patru ingrediente principale: orz, drojdie, apă şi hamei. Răcoritoare, de diferite arome şi chiar branduri, este consumată încă din vechime, potrivit unor surse care menţionează crearea de bere în Mesopotamia, în urmă cu 6.000 de ani. Se vorbeşte despre o artă antică. La vremea respectivă, sumerienii nu aveau acces la această licoare aurie. Era o băutură divină destinată doar zeiţei fertilităţii. Mult mai târziu, în Evul Mediu, călugării consumau bere mai ales în timpul postului, ca înlocuitor al cărnii. Astăzi, este consumată la nivel mondial.
După cum se menţionează pe www.cute-calendar.com, printre scopurile declarate ale Zilei internaţionale a berii se numără acela de a „uni întreaga lume sub flamura berii, celebrând berile tuturor naţiunilor, împreună, într-una şi aceeaşi zi”.
Ziua internaţională a berii este o celebrare care se desfăşoară în pub-uri, restaurante, cluburi, fabrici de bere şi spaţii amenajate. Este o zi pentru iubitorii de bere de pretutindeni pentru a fi împreună, pentru a lega prietenii savurând această băutură reconfortantă.
Şi la noi sunt organizate diverse manifestări pentru a marca această zi. Astfel, în Bucureşti iubitorii de bere sunt aşteptaţi pe 5 august, pe terasa Berăriei H, pe marginea lacului Herăstrău, pentru a petrece o seară de pomină în zgomot de halbe ciocnite, alături de un artist plin de voie bună şi umor, Vali Crăciunescu, marcând astfel Ziua internaţională a berii.
Această zi este, de asemenea, dedicată celor care trudesc tot anul, pentru a asigura consumul de bere şi care au făcut din aceasta una dintre cele mai populare băuturi din lume. Berea ocupă a treia poziţie în topul mondial al băuturilor, doar apa şi ceaiul fiind consumate în cantităţi mai mari.
Tradiţia acestei zile a început când Jesse Avshalomov a convins patronul barului local să declare ziua de 5 august drept Zi a berii. Încă de la începuturile sale, acest eveniment, desfăşurat într-o zonă restrânsă la vestul Statelor Unite, a fost popularizat pentru a fi marcat ca o sărbătoare de nivel mondial. Astfel, în următorul an, a fost organizată o campanie de promovare în Marea Britanie şi în America de Sud.
Impactul mondial a avut loc în 2011, când a fost creat un site web, care a publicat argumente ce susţineau celebrarea Zilei internaţionale a berii. La început a fost folosit un hashtag pe Twitter, care a fost bine primit de către internauţi. Prin popularizarea pe reţelele de socializare, evenimentul a fost creat, de asemenea, şi pe Facebook. Toate aceste acţiuni au făcut posibilă, în 2011, organizarea a 276 de festivităţi în 138 de oraşe din 23 de ţări din întreaga lume, care au fost înregistrate pe pagina www.internationalbeerday.com.
Aviz amatorilor! Astăzi se serbează Ziua internaţională a berii
4 august 2017
(431 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Circ închis după 146 de ani, în Statele Unite
(16 ianuarie 2017)
40 vizualizări
Expoziţie de pictură la Casino Sinaia
(6 iunie 2014 - Răzvan BUNEA)
398 vizualizări
Senzaţii tari! Cum e să te ia valul, la propriu, în piscină
(4 octombrie 2016)
63 vizualizări
Săpunul antibacterian, interzis în Statele Unite
(4 septembrie 2016)
278 vizualizări
Prinţul Harry a dezvăluit că regretă durata scurtă a ultimei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu prinţesa Diana
(24 iulie 2017)
299 vizualizări
O companie turcă a achiziţionat drepturile comerciale pentru numele “Tsipras”
(9 iulie 2015)
42 vizualizări
Festival Internaţional de Film Ploieşti găzduit de Afi Palace
(17 februarie 2015)
394 vizualizări
Mircea Vintilă cântă,joi, în The Yell Wolf Pub
(15 octombrie 2014 - Cristina IANCU)
183 vizualizări
Mădălina Ghenea a făcut furori la Cannes
(21 mai 2015)
440 vizualizări
Să abdici de la tron pentru o femeie
(2 martie 2020)
261 vizualizări
Surpriză: Mădălina Ghenea s-a cuplat cu Cristiano Ronaldo? -
(27 septembrie 2015)
451 vizualizări
Spectacol suplimentar susţinut de Lord Of The Dance în Bucureşti
(14 februarie 2014)
166 vizualizări
Cum a fost făcută reclama Volvo cu spagatul lui Van Damme
(17 noiembrie 2013)
611 vizualizări
Tragedie în Statele Unite. Zeci de elevi au fost împuşcaţi într-o şcoală din Texas
(25 mai 2022)
19 vizualizări
George Clooney, în război cu o revistă franceză
(30 iulie 2017)
205 vizualizări
Prinţul William şi ducesa de Cambridge vor deveni părinţi pentru a treia oară
(4 septembrie 2017)
69 vizualizări
O cecenă a cărei mamă a fost ucisă de ruşi a fugit în România, unde magistraţii au decis să fie extrădată înapoi în Rusia. CEDO a interzis acum predarea ei
(26 august 2022)
30 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole