Un intrus a pătruns în locuinţa din Germania a lui Rudolf Schenker, chitarist şi membru fondator al formaţiei germane Scorpions, şi a ameninţat-o cu pistolul pe partenera acestuia, informează DPA citând un anunţ făcut miercuri de managerul grupului rock.

Locuinţa lui Schenker, situată în nordul oraşului Hanovra, a fost spartă luni dimineaţa, în timp ce muzicianul în vârstă de 68 de ani se întorcea cu avionul în Germania după un spectacol susţinut în cadrul unui festival din Belgia, conform declaraţiilor lui Peter Lanz.

Partenera lui Schenker, în vârstă de 33 de ani, se afla în locuinţă la momentul jafului. Intrusul a ameninţat-o cu pistolul şi i-a cerut să îi dea bani şi bijuterii, mai arată sursa citată. Însă, fără ca autorul atacului să bage de seamă, femeia a reuşit să acţioneze o alarmă o silenţioasă.

Poliţia a ajuns la faţa locului în doar câteva minute.

În urma atacului, partenera lui Schenker nu a fost rănită.

Poliţia l-a arestat pe intrus şi a fost deschisă o anchetă.

Bărbatul a fost dus la spital din cauza unei răni minore pe care a suferit-o în momentul pătrunderii în locuinţă.

Formaţia Scorpions, cunoscută poate cel mai bine datorită baladei "Winds of Change", a fost fondată în 1965 şi continuă să evolueze în turnee, trupa având concerte planificate în Statele Unite la finalul acestui an.

Melodia "Winds of Change" a devenit imnul neoficial al reunificării Germaniei.