Prinţesa Mako din Japonia se va căsători cu un om obişnuit şi îşi va pierde rangul regal, anunţă BBC.

În vârstă de 25 de ani, prinţesa Mako este nepoata Împăratului Akihito al Japoniei. Ea se va logodi în curând cu un tânăr de 25 de ani care lucrează la o firmă de avocatură, pe care l-a cunoscut în timpul studiilor.

În Japonia, legea îi impune unei prinţese să renunţe la statutul său regal dacă se căsătoreşte cu un om fără rang.

Prinţesa Mako şi Kei Komuro s-au întâlnit în 2012 la un restaurant, pe când studiau amândoi la Universitatea Internaţională Creştină din Tokyo.

Logodna va fi oficializată după ce tinerii vor face un schimb de daruri în cadrul unei ceremonii, iar nunta va avea loc anul viitor.

Nu este primul caz de acest gen din istoria Japoniei. În anul 2005, prinţesa Sayako, mătuşa lui Mako, s-a căsătorit tot cu un om obişnuit. Ea a fost prima persoană din familia regală a Japoniei care şi-a pierdut rangul.

Ea s-a căsătorit cu un urbanist din Tokyo şi a trebuit să se adapteze la o viaţă modestă. S-a mutat într-un apartament cu un singur dormitor, a învăţat să conducă o maşină şi să meargă la cumpărături.

Prinţesa Sayako este singura fată a Împăratului Akihito, care a anunţat că va abdica din cauza vârstei înaintate (83 de ani). Primul în ordinea succesiunii la tron este prinţul Naruhito, fiul cel mare al Împăratului Akihito.